Skip to main content
Promo

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Foto: Promo
Kompanija Mozzart podržala rad udruženja Daj mi ruku i Plava školjka, a donacija stigla i Društvu za cerebralnu paralizu Valjevo

U Mozzartu je svaki mesec – mesec humanosti, ali tokom praznika je posebno bilo važno pružiti ruku onima kojima je pomoć potrebna. Ova kompanija je 2020. godinu zaokružila podrškom brojnim udruženjima, kroz kupovinu njihovih čestitki i ukrasa, čime je poslala poruku da će i u 2021. nastaviti sa društveno odgovornim radom.

Donacije su stigle udruženjima Daj mi ruku i Plava školjka, kao i Društvu za cerebralnu paralizu Valjevo kroz kupovinu 700 čestitki i 700 ukrasa, koje je kompanija delila poslovnim partnerima sa novogodišnjim poklonima.

- Dobrote je više samo ako je delimo! Ukrase smo izlivali u modlicama, sušili gips, bojili, lakirali i pojedinačno pakovali. Svaku čestitku smo oblikovali i po izboru ukrašavali sa različitim isečenim novogodišnjim detaljima. U svaki suvenir, utkana je naša emocija, kreativnost i dobročinstvo. Hvala kompaniji Mozzart što nam je i na ovaj način pružila podršku i pomoć. Mnogo je razloga da budemo kreativni, da se radujemo i da obradujemo druge. Zajedno možemo bojiti život duginim bojama, možemo osnažiti, ohrabriti i pružiti pomoć porodicama dece sa invaliditetom da preuzmu inicijativu i da kažu MI MOŽEMO, MI HOĆEMO, MI POSTOJIMO – poručila je Nadica Blažić, osnivač udruženja Plava školjka, koje se zalaže da deca sa invaliditetom ispune svoj potencijal.

Promo
Foto: Promo

U godini krize zbog epidemije, akcenat je bio na pomoć zdravstvenom sistemu Srbije, pa je kompanija Mozzart donirala više od milion evra za borbu protiv korona virusa. Ipak, nije izostala podrška brojnim drugim institucijama, centrima, udruženjima, kroz donacije i ostale redovne aktivnosti.

- Trudimo se da atmosfera darivanja traje tokom cele godine. U jeku epidemije korona virusa, kompanija Mozzart je više nego ikad bila uz zajednicu i organizovala brojne humanitarne aktivnosti tokom cele godine. Uoči praznika je bilo posebno važno da se još više ujedinimo u ovakvim akcijama, pa smo organizovali podele paketića i podržali udruženja kupovinom ukrasa i čestitki – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

U akciji Humanitarni tiket u podne, u 2020. prikupljeno je više od tri miliona dinara za pomoć ustanovama, a najviše za lečenje dece. Iz nedelje u nedelju je sportskim klubovima donirana oprema kroz akciju Novi dresovi za nove šampione. Mozzart je i tokom pandemije otvarao košarkaške terene, ali i pružao podršku mladim talentima kroz stipendije. 

Promo
Foto: Promo
Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd