Skip to main content
ajkula

SRPSKI TURISTI U PANICI! Ajkula ponovo prišla obali u Hurgadi? (FOTO)

Foto: Profimedia
Srpski turisti upozorili su večeras da opasnost od napada ajkule u Hurgadi i dalje nije prošla!

Nekoliko naših državljana podelilo je večera na Fejsbuk stranici "Egipat - info Letovanje" saznanja da je danas popodne primećena ajkula blizu obale i sada su svi u strahu.

- Iz prve ruke izveštaj. Upravo smo vraćali peškire na plaži i videli grupu ljudi koja posmatra more. Ovaj mali na peškirima isto. Pitali smo ga šta je tamo, a on je tiho rekao "ajkula". Otišli smo i videli da je stvarno ajkula, malo posle bova, izranjala je nekoliko puta. Nadamo se da će prijaviti - napisala je jedna naša turistkinja koja se nalazi u Piramisi.

Fejsbuk objava
Foto: Facebook

Zabrana kupanja prema njenim rečima traje do 8. jula.

- Posle ovoga danas potrajaće verovatno i duže... Na plaži su blokade pri ulazu u more. Policija i čuvari ne daju da se uđe na plažu i da se snima. Kako čujem primećena su još neka dešavanja u moru oko 19 sati. Neki su i videli, ali su ih brzo izbacili sa plaže. Opisali su brzo i jako pomeranje vode i senku od nekih dva metra, ali ja to nisam videla - dodala je naša turistkinja.

U komentarima su se javili i drugi turisti koji su potvrdili njenu priču i otkrili da su ih spasioci upozorili da je u pitanju ajkula i da je plaža zatvorena.

- Kad smo se šetali bili su policija i čuvari i zablokiran prilaz plaži... To je bilo oko 19.30, a čula sam da su je opet uočili, ali tad nisi mogao da prođeš. Neki su ušli na plažu, ali su ih terali - nadovezala se druga turistkinja.

- Ajkula jedna jedina. Rekli su na plaži da su im i spasioci rekli da jeste. Lepo se videlo, izranjala nekoliko puta, Piramisa je blizu Tropitela i onog drugog gde je Rumunka nastradala - navodi jedan turista.

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd