Skip to main content
granični prelaz

ŠTA KAD VAS SIMPTOMI KORONE ZADESE NA PUTU: Ovo je spisak TELEFONA na koje se možete obratiti u regionu!

Pre puta za svaku državu potrebno se informisati o merama za prelazak granice

Dok broj novozaraženih od korona virusa u regionu vrtoglavo raste, u našoj zemlji situacija je još uvek pod kontrolom. Stručnjaci upozoravaju na oprez i opominju da pridržavanje osnovnih propisanih mera može održati nivo zaraze tako da imamo broj zaraženih koji naš zdravstveni sistem može podneti i lečiti.

ZBOGOM, MIHOLJSKO LETO: Sutra nas očekuje prava vremenska vrteška

ZBOGOM, MIHOLJSKO LETO: Sutra nas očekuje prava vremenska vrteška

DR TIODOROVIĆ JOŠ JEDNOM ŠOKIRAO SRBIJU: Imamo DESET puta više zaraženih!

DR TIODOROVIĆ JOŠ JEDNOM ŠOKIRAO SRBIJU: Imamo DESET puta više zaraženih!

SRBIJA UKIDA POMERANJE SATA: Da li je ovo poslednji put da vraćamo časovnike unazad?

SRBIJA UKIDA POMERANJE SATA: Da li je ovo poslednji put da vraćamo časovnike unazad?

Prema poslednjim podacima iz regiona sve zemlje su oborile crni rekord pa je tako Hrvatska u poslednja 24 časa imala 2.242 novozaražena korona virusom, Bosna i Hercegovina 1.251, a Slovenija 1.963. Sve zemlje su uključile strože mere, a Slovenija je otišla korak dalje uvodeći po prvi put u zadnjih osam decenija policijski čas i karantin. 

Srpski državljani se upozoravaju od strane nadležnih institucija i stručnjaka na pojačan oprez i strogo pridržavanje epidemioloških mera ukoliko putuju u inostranstvo i dužni su po povratku u zemlju da prate svoje stanje i po potrebi jave se nadležnoj epidemiološkoj službi ukoliko osete simptome koji ukazuju na korona virus, na osnovu upustva koje dobiju na ulasku u našu zemlju.

Ukoliko ipak imate potrebu da putujete u neku od zemalja u okruženju donosimo vam brojeve telefona na koje se može obratiti u slučaju da osetite simptome korona virusa i zatražiti pomoć.

Ukoliko osetite simptome u Srbiji pozovite 19819 ili neki od brojeva telefona sa sajta covid19.rs.

U Hrvatskoj na broju telefona 113 dežurni epidemiolozi svaki dan od 7,00 do 22,00 časa odgovaraju na pitanja, a na sajtu koronavirus.hr možete naći dodatne informacije.

Crna Gora koja beleži veliki broj novozaraženih ovih dana otvorila je SOS liniju 1616 na kojoj od 8,00 do 23,00 časova možete dobiti informaciju i savete vezano za epidemiju korona virusa ili ako imate simptome, za sve ostalo možete se informisati na sajtu Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

U Bosni i Hercegovini dežuran je broj telefona 0800-50-555 i 0800-50-305.

Ukoliko imate simptome ili trebate savet vezano za korona virus, u Sloveniji se možete obratiti na broj telefona 080-1404, a sve detaljnije informacije možete naći na sajtu Instituta za javno zdravlje.

U Makedoniji na sajtu tamošnje vlade nalaze se svi brojevi telefona na koje se građani i putnici u tranzitu kao i oni koji dolaze u Makedoniju iz drugih zemalja mogu obratiti, između ostalog i na brojeve Instituta za javno zdravlje 078- 387-194​​​​​ i na telefonski servis Alo doktore 02-15-123.

U svim zemljama važe opšte epidemiološke mere kao i u Srbiji, dok se ostale mere razlikuju od države do države pa se pre puta treba informisati za svaku zemlju posebno.
 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd