fbpx
Skip to main content
Novi Sad

ŠTA SE TO DEŠAVA U NOVOM SADU? MISTERIOZNI ZVUCI U POLA NOĆI: Građani ne mogu da spavaju zbog ČUDNE BUKE

Foto: Profimedia
Čudni zvuci uznemirili građane Novog Sada.

Novosađani su poslednjih dana poprilično zaintrigirani misterioznom bukom zbog koje gotovo da ni ne spavaju, a našoj redakciji se javilo nekoliko građana koji kažu da se poslednji put to desilo u petak uveče oko 22 sata. Tada je iritirajuća ujednačena buka trajala skoro do ponoći.

SUTRA SLAVIMO VELIKI PRAZNIK KOJI OTKRIVA BUDUĆNOST: Jednu stvar žene nikako ne bi smele da rade

SUTRA SLAVIMO VELIKI PRAZNIK KOJI OTKRIVA BUDUĆNOST: Jednu stvar žene nikako ne bi smele da rade

DOKTORI OTKRILI: Ovo su 15 ZNAKOVA koji dokazuju da ste preležali KORONU?!

DOKTORI OTKRILI: Ovo su 15 ZNAKOVA koji dokazuju da ste preležali KORONU?!

NOVE MERE STUPAJU NA SNAGU! Mnogima će od sutra biti skraćeno radno vreme, evo KO MOŽE DA RADI DO 21.00

NOVE MERE STUPAJU NA SNAGU! Mnogima će od sutra biti skraćeno radno vreme, evo KO MOŽE DA RADI DO 21.00

Mnogi ne znaju o čemu se radi, kažu da im liči kao da avioni konstantno preleću iznad njihovih domova.

Međutim, ne radi se o letećim objektima niti o bilo kakvim mističnim pojavama. Reč je o priključivanju Te-To u sistem daljinskog grejanja ili mogućoj havariji, usled čega dolazi do ispuštanja vazduha iz kotlova i cevi da bi se izjednačio pritisak.

- Nikad se nije ovako jako čulo. Saznali smo da je reč o termoelektrani, ali sećam se i ranijih godina kada se priključuju, čuje se preko dana u nekom periodu, ali jako slab zvuk. Ovo sada je već uznemiravanje, to je trajalo sinoć dva sata. Pre jedno pet dana isto je tako noću zvečalo i šuštalo dva sata. Čitav grad odzvanja od te buke. Zvala sam Centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i oni mi kažu da je sve u redu i da mirno spavam. Zvalo ih je već 150 ljudi, dodaju. Što samo znači da to građanima smeta - rekla je građanka Novog Sada.

Iz Te-To i Javno komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" nisu se još oglašavali ovim povodom, niti razjasnili da li se radi o redovnom povezivanju ili je došlo do havarije. Putem saopštenja, u utorak 17. novembra najavili su povezivanje Te-To, dok su sledećeg dana 18. novembra, najavljeni noćni radovi na havariji na Glavnoj razdelnoj stanici.

- Od 21 čas pristupiće se priključenju sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane na sistem "TE-TO Novi Sad", usled čega može doći do poremećaja u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na toplotnom području Toplane "Jug", odnosno za grejanje na toplotnim područjima toplana "Istok" i "Sever" - saopštili su tada iz Toplane.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd