fbpx
Skip to main content
Josip Broz Tito

STALJIN JE PREKO 20 PUTA POKUŠAO DA UBIJE TITA: Broz mu je uputio TELEGRAM posle kog je odustao!

Foto: Profimedia
Staljin je odlučio da se reši Tita, ali nijedan plan mu nije uspeo.

Poznato je kako je sovjetska špijunska agencija KGB koristila brutalnu taktiku u eliminaciji i zastrašivanju svojih neprijatelja. Urbana legenda kaže da su sredinom 80-ih nakon otmice sovjetskih diplomata u Libanu, agenti KGB-a oteli i ubili rođaka jednog od otmičara.

TITOVO SKLONIŠTE: Ovaj bunker je NAJVEĆA TAJNA stare Jugoslavije - pogledajte ŠTA u stvari krije! (VIDEO)

Zatim su teroristima slali deo po deo tela u odvojenim paketima. Na taj način su pokazali da se protivnici Rusije ne igraju sa njima.

Jovanka Broz, Josip Broz Tito
Foto: Profimedia

BROZOV LEKAR PRVI PUT POSLE 36 GODINA: Vreme je da se sazna kako je okončan Titov život

Vođa Jugoslavije se nakon Drugog svetskog rata nije hto da se odrekne samostalnosti svoje zemlje. Kako je Josip Broz Tito odbio ujedinjenje sa Sovjetskim blokom Staljin je odlučio svoju frustraciju da izleči drugim metodama. Odlučio je da se reši Tita, kao što se rešio mnogih prethodnih prepreka u politici.

TITOV PAPAGAJ JE I DALJE ŽIV: Od gazdine smrti izgovara samo ŠOKANTNE REČI (VIDEO)

Rusi su Tita pokušali da ubiju pomoću kuge u spreju, poslali su mu kutiju koja je ispuštala otrovni plin kad bi se otvorila. Pokušali su da ga ubiju još 20 puta, ali je Tito osujetio svaki Staljinov plan. Na kraju mu je u Moskvu poslao telegram: "Prestanite da šaljete ljude da me ubiju. Ako ne prestanete, poslaću ja jednog u Moskvu. I neću morati da šaljem drugog."

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd