Skip to main content
Stefan Gončin

Stefi na 5 minuta dobije epi napad: Bori se da preživi, a njegovi roditelji imaju malo vremena! SMS - 664 na 3030!

Foto: Instagram/ za_stefu
Stefan Gončin bio je najlepši novogodišnji poklon za svoje roditelje.

Na svet je došao 11. decembra 2017. godine i bio je veselo, zdravo dete.

Niko nije mogao ni da nasluti da će se sve promeniti preko noći. Tek što je navršio devet meseci, Stefi je iznenada počeo da dobija epi napade. Sam pogled na voljenu bebu koja se grči bio je tek početak pakla za njegove roditelje.

SENZACIONALNO: DO 62% POPUSTA ZA LETOVANJE U LUKSUZNIM GRČKIM HOTELIMA!

SENZACIONALNO: DO 62% POPUSTA ZA LETOVANJE U LUKSUZNIM GRČKIM HOTELIMA!

Epi napadi, međutim, nisu mnogo toga otkrivali. Roditelji su se obratili izabranom lekaru, a on ih je uputio na Institut za decu i omladinu u Novom Sadu. Tamo im je saopštena strašna istina. Njihovom sinu dijagnostifikovana je retka, a veoma podla bolest – tuberoskleroza mozga.

- Stefi se nalazi baš na mozgu, a ako krene da se spušta na niže organe, postaje opasna po život. Tuberozna skleroza može da se pojavi na plućima, koži, bubrezima, očima… Vreme nam ne ide u prilog. Njemu je sve gore, dobija epi napade na svakih pet minuta - priča majka Sneža.

Kako je Stefanovo stanje počelo da se pogoršava, dečiji neurolog koji vodi njegov slučaj ga upućuje u Rusiju radi intervencije matičnim ćelijama. Iako je lečenje prvobitno trebalo da se obavi u bolnici u Rusiji, iz ove ustanove na kraju nije stigao potvrdan odgovor.

- Za sada je samo klinika "Acibadem" u Turskoj prihvatila da operiše Stefija. Sama operacija košta 120.000 evra, a tu su i propratni troškovi. Raznim akcijama do sada je prikupljeno 50.000 evra. Međutim, na ovoj klinici nas očekuju 1. decembra i mi do tada moramo sakupiti sav novac. Ovo je jedina nada za mog Stefija i ja nikada neću odustati od borbe za njegov život - poručuje hrabra majka.

Stefiju najlakše možete pomoći tako što ćete upisati 664 i poslati SMS na 3030.

 

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
No coment's picture

No coment

Dajte ljudi pomozite detetu nevinom ciji zivot tek pocinje. Ne bacajte para na rijalitije i koje kakve gluposti. Budimo humani.

0 | 0
Ccc's picture

Ccc

Kako da se uplati iz inostranstva?

0 | 0

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
8 Beograd