fbpx
Skip to main content
Čadež

STIGLA POMOĆ NA JUG SRBIJE: Čadež uručio pakete s namirnicama za domaćinstva u opštinama Lebane, Medveđa i Bojnik (FOTO)

Foto: PKS
Predsednik PKS-a danas na jugu Srbije.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS), uručio je danas donaciju tri terenska vozila "dačija daster" namenjenu domovima zdravlja u opštinama Lebane, Medveđa i Bojnik, kao i 40 agregata za struju i pakete namirnica za domaćinstva u selima Jablaničkog okruga koja su pogođena poplavama i ledenim talasom.

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

BRAVO ZA NAŠE KARDIOLOGE! Prvi put u Srbiji ugrađen "kišobrančić" koji reguliše pritsak

BRAVO ZA NAŠE KARDIOLOGE! Prvi put u Srbiji ugrađen "kišobrančić" koji reguliše pritsak

CISTERNA ZA TRANSPORT AMONIJAKA ISKOČILA IZ ŠINA! Saobraćaj u Zaječaru u prekidu, oštećen deo pruge

CISTERNA ZA TRANSPORT AMONIJAKA ISKOČILA IZ ŠINA! Saobraćaj u Zaječaru u prekidu, oštećen deo pruge


- PKS i njene članice pre dve nedelje počele su hitno na terenu da donose ono što je napotrebnije. Dosta domaćinstva je ostalo bez struje, do dosta kuća nije moglo da se dođe, posebno lekari i medicinsko osoblje. Naša ideja je da domovima zdravlja uručimo od srpske privrede terenska vozila kojima će moći da dođu do najzabačenijih mesta - rekao je Čadež u Lebanu gde je uručio ključeve terenskih vozila.

Čadež je najavio da će privreda pomoći i poljoprivredu i stočarstvo ovoga kraja koji su takođe pretrpeli veliku štetu.

- Razgovaramo sa proizvođačima koja im je vrsta pomoći najpotrebnija kako bi nastavili da rade i od svoga rada žive - rekao je Čadež.

Vladan Stanojević, direktor Doma zdravlja Lebane, koji je u ime svojih kolega primio donaciju, zahvalio je PKS, RPK Leskovac i kompanijama na velikoj pomoći i istakao da će vozilima moći da stignu i u zabačene krajeve i pruže znatno kvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu svima kojima je potrebna.

Čadež
Foto:PKS

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović ukazao je da je donacija PKS, vredna 10 miliona dinara, značajna ne samo za Lebane već i za Bojnik, Medveđu i ostale opštine jablaničkog okruga.

Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac naglasio je da je pomoć privrede stigla u pravom trenutku i do onih kojima je najpotrebnija.

Čadež je obišao domaćinstvo Cvetković u udaljenom selu Poroštica uručio agrerat za struju i pakete namirnica.

Čadež
Foto:PKS

- Pomoć nije bilo teško sakupiti jer su kompanije prve našle način da pomognu u teškoj situaciji, ali je teže bilo doći na teren i odmah isporučiti - rekao je Čadež. 

Predsednik PKS posetio je i kompaniju "Lebantex" koja posluje u sastavu "Ormo grupe".

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd