Skip to main content
Milica Adamović

STOPIRANA TRANSPLANTACIJA Milice Adamović, našla se na STUBU SRAMA "Ovo je poslednje što joj treba"

Foto: Instagram
Nova prepreka u borbi za Milicin život

Milica Adamović, koja je nedavno otputovala u Istanbul, obavestila je javnost putem svog Instagram naloga da joj je etička komisija stopirala transplantaciju bubrega iz, za sada, nepoznatih razloga.

OVO SE ČEKALO GODINU I PO DANA: Niš se odužio čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću!

OVO SE ČEKALO GODINU I PO DANA: Niš se odužio čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću!

MISTERIJE nakon smrti Rođe Raičevića izazvale veliku BURU U JAVNOSTI: Ko je ukrao svesku sa njegovim pesmama i potpisao SEBE kao autora?

MISTERIJE nakon smrti Rođe Raičevića izazvale veliku BURU U JAVNOSTI: Ko je ukrao svesku sa njegovim pesmama i potpisao SEBE kao autora?

NA KORAK SMO OD JESENI: Meteorolog najavio prognozu za početak septembra, danas i sutra NE IZLAZITE BEZ KIŠOBRANA

NA KORAK SMO OD JESENI: Meteorolog najavio prognozu za početak septembra, danas i sutra NE IZLAZITE BEZ KIŠOBRANA

Novac u iznosu od 50.000 evra je sakupljen. Ostalo je bilo samo da se u Istanbulu urade analize uz pomoć kojih bi se utvrdilo da li je donor definitivno kompatibilan za transplantaciju.

- Ne znam odakle pojedinim ljudima potreba da devojku koja se bori za život stavljaju na stub srama pričama da je kupila bubreg. Ja imam samo jedan račun i na njega će u septembru leći samo jedna svota novca, a to je moja plata.

Ovako Raisa Lošić odgovara na optužbe da je prodala bubreg teško bolesnoj devojci Milici Adamović. Pojedini su posumnjali u njenu humanost i pitaju kako je tek tako odlučila da svoj organ pokloni nepoznatoj osobi. Optužbe su se rasplamsale nakon što im je etička komisija u Turskoj stopirala transplantaciju bubrega, ali se to, kako je Milica već objasnila, desilo zbog greške prevodioca.

- Svi papiri su nam čisti, trgovina organima nije, organ nisam kupila, tako da što se nas dve tiče, čiste smo. Verujem da je problem ispao zbog prevodioca koji nam je dodeljen. Prevodilac me je na etičkoj komisiji pitala ko sam ja. Pritom je napravila grešku kad je pričala da sam ja Jasmina i da ja doniram bubreg Raisi - ispričala je Milica.

Raisa kaže da se Milica poslednja dva dana oseća loše i da su ružni komentari o kupovini bubrega poslednje što jadnoj devojci sada treba. Kako kaže, njih dve bi bez problema otišle i na poligraf.

- Cela Srbija, čak i Crna Gora, upućena je u Miličinu priču i svi znaju odlično kako je Milica došla do novca i kako je došla do mene. Ako treba, mogu dati uvid u svoj račun, jedan jedini koji imam, a možemo i na poligraf, nemamo čega da se plašimo - izričita je Raisa.

Naglašava da ju je naročito zaboleo jedan komentar.

- Pročitala sam jako ružan komentar u kojem neko pita kako to da jedna majka dvoje dece odluči da nepoznatoj osobi da svoj bubreg. Pa znate šta, svako od nas kreće od sebe. U tim komentarima vidim kakvi su oni ljudi. Majka dvoje dece zna kako je Miličinoj majci i pokloniće bubreg da bi se Miličina majka i Milica smejale još dugo godina - poručuje Raisa i dodaje da ni Milica ni ona neće odustati i da će, ako opet ne prođu u Turskoj, probati transplantaciju na drugom mestu.

Milici je 2009. godine, kad je imala svega 18 godina, zbog pogrešnih dijagnoza odstranjen levi bubreg. Njoj su doktori nedavno dali šest meseci života, a jedino rešenje je bio novi bubreg. Ali kako Milica nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira organ jedina nada je da transplantaciju uradi u inostranstvu.

Jedan od potencijalnih donora bio je i Kristijan Golubović, koji je odradio sve potrebne analize, ali je na kraju zbog neviđene greške i odluke da se tetovira, ipak izgubio mogućnost da joj pomogne.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd