Skip to main content
Kralj Petar

STRAHOVALI OD SRBA, PA STVORILI VEŠTAČKU ALBANSKU NACIJU: Istoričar otkrio ko je najstariji NAROD na Balkanu!

Foto: Profimedia
Austrougari su najviše strahovali od ujedinjenja svih Srba, i zato su preduzeli određene korake koji i dalje imaju posledice.

Tribina "Genetičko poreklo Srba i drugih evropskih naroda" održana je 18. oktobra, u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada i izazvala je veliku pažnju Novosađana. Gosti tribine su bili Željko Injac, glavni urednik sajta "Vidovdan", i Goran Šarić, katolički teolog i istoričar.

Zašto to radite, ljudi, aman?! Memedović ŠOKIRAO SRBIJU selfijem (FOTO)

Tribinu je otvorio Željko Injac, koji je kazao da tema o genetskom poreklu evropskih naroda, uključujući i Srbe, izaziva veliko interesovanje u poslednje vreme na ovim prostorima i, uopšte, kod slovenskih naroda.

Kosovski boj
Foto: Profimedia

- U prošlosti je dominirala uglavnom nemačka istorijska škola koja je na Slovene "gledala kao na nekakve Indijance". Kako nauka napreduje, genetika dosta pomaže da neke činjenice, koje su do sada bile sakrivene, najzad izađu na videlo – istakao je Injac.

Gračanica
Foto: Srbija Danas

Goran Šarić je započeo predavanje rečima da je britanska politika uvek radila protiv nas na ovim prostorima.

Danas slavimo svece koji su dali život za Hrista: Ovo je vernicima ZABRANJENO, a LEGENDA o njima i danas živi

- Turska, koju su tada zvali "bolesnikom sa Bosfora", održavana je "na aparatima" samo da Srbija ne bi dobila svoju državu. Zašto? Zato da bi se Rusiji zaprečio izlaz na Jadran. Velika Britanija imala je politiku "Balance of the power" i nikada nije htela da dozvoli da neka država, pa bila to Francuska ili Nemačka ili Rusija, postane toliko jaka da ugrozi njene interese – smatra Šarić.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd