fbpx
Skip to main content
Rialda Kadrić

STRAŠNA SUDBINA RIALDE KADRIĆ: Umrla je na ulici baš kao i njena majka - detalji smrti glumice za kojom plače region

Foto: Youtube Printscreen/ ExYu Show
Svi su se nadali da će "Bobina Marija" nanovo zablistati na filmskom platnu

 Trideset godina nakon velikih prekretnica i nemilih događaja koji su preusmerili i nepovratno izmenili životni, profesionalni i privatni put Rialde Kadrić Šebek (1963-2021), sve je trebalo i moglo da krene u sasvim drugom smeru.

JEDINSTVO SRPSKOG NARODA: Film o moćnom ratniku i milosrdnom čoveku, Stefanu Nemanji

JEDINSTVO SRPSKOG NARODA: Film o moćnom ratniku i milosrdnom čoveku, Stefanu Nemanji

OTKRIVENO STARO PISMO NIKOLE TESLE! Naučnik jasno potvrdio svoju nacionalnu pripadnost: "Nema veze gde sam rođen"

OTKRIVENO STARO PISMO NIKOLE TESLE! Naučnik jasno potvrdio svoju nacionalnu pripadnost: "Nema veze gde sam rođen"

OŽILJCI OSTAJU ZAUVEK: Samo jedan član porodice Hercog je uspeo da pobegne nacistima, sad čuvaju uspomene (FOTO)

OŽILJCI OSTAJU ZAUVEK: Samo jedan član porodice Hercog je uspeo da pobegne nacistima, sad čuvaju uspomene (FOTO)

Gledaoci, saradnici, neki novi autori koji je vole i pamte, svi oni koji behu ujedinjeni u nadi da će "Bobina Marija" nanovo zablistati na filmskom platnu - ostali su šokirani vešću o njenom iznenadnom odlasku. Umesto da uživamo u reprizama njenih legendarnih rola, ostajemo poraženi neumoljivim rediteljskom potezom - Života, koji joj je namenio "reprizu" tragičnog kraja njene sopstvene majke.

- Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život - reči su kojima je u jednom od retkih intervjua opisala razloge za tu, možda najvažniju životnu prekretnicu, da bi ovog januara i sama minula svetom, i to na istovetan način - od srčanog udara, na ulici u Atini!

A reditelj Milan Jelić i glumac Predrag Bjelac sećaju je se iz nekog "bivšeg života" svih nas, pamte magiju i tugu koje je nosio Rialdin lik dok su davne 1989. snimali "Čudnu noć", film čija je sudbina mogla biti sasvim drugačija, a možda čak povesti i Rialdin život i karijeru u posve drugom pravcu.

- Izuzetno skromna i tiha, posvećena svom poslu, bez obzira na to što je već bila neverovatno popularna - opisuje glumicu Jelić. - Imala je neku tugu u očima i bila kao rođena za lik devojke mladića koga je tumačio Peđa Bjelac, danas internacionalna zvezda.

Pre samo nedelju ili dve, Bjelca je na RTS-u iznenadilo emitovanje te, ozbiljne porodične drame čudne sudbine - koliko je "Čudna noć" slavljena i uvažavana 1990. na otvaranju poslednjeg velikog, zajedničkog, jugoslovenskog pulskog festivala pred raspad zemlje, toliko je potom ostala skrajnuta i nevidljiva.

- Zagonetna i setna bila je Rialda, a takva joj je bila i uloga jer je mladić, koga sam tumačio, nije voleo, ona je ostala trudna a on je imao drugačije planove, okrenuo se drugoj ljubavi, u liku Olivere Ježine. Takva je i ona bila, takvu je pamtim. Već je, čini mi se, imala isplaniran drugačiji put. Sreli smo se, mnogo docnije, bio sam njen gost u Londonu gde je, svestrana i obrazovana kakva je bila, imala razvijenu karijeru, a posle jednom i slučajno u Beogradu. Direktor fotografije Predrag Bambić imao je ideju da napravi nastavak "Čudne noći", scenaristkinja Maja Volk je pristala da napiše šta se dešavalo trideset godina kasnije, sreli smo se i sa Oliverom Ježinom... Sad, i ako bude bilo nekakvog nastavka, biće to "Čudna noć" bez Rialde.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd