fbpx
Skip to main content

Svake večeri u Prokuplju u ISTU ULICU dolazi POLICIJA, a razlog je NEVEROVATAN!

Niko ništa ne može da uradi

Deca iz Ulice Bata Stefanović u Prokuplju muče muku, jer ih jedna komšijska porodica stalno prijavljuje policiji zbog galame! Problem je što deca koriste igralište koje je preko puta kuće te porodice.

I dok se svi trude da u svom kraju obezbede mesto za decu, ovde gde prostora ima, nema razumevanja.

- Svakog dana ista priča. Čim krenu da se igraju, okreće se telefon i prijavljuje policiji. Razumem ja da su to stariji ljudi, da im je potrebna tišina, ali i to smo probali da rešimo. Nismo dozvoljavali deci da se okupljaju pre 17 časova i strogo do 22 sata smeli su da budu na tom prostoru koji je i planiran kao igralište. I to im nije valjalo. Buše im lopte, viču, prijavljuju policiji - kažu roditelji dece ovog dela grada.

Igralište
Foto: Profimedia/ilustracija

Oni se pitaju da li je bolje da ih puste da se smucaju po gradu, piju i ne daj bože drogiraju.

- Odrasla sam u ovoj ulici i nikada nikom nije smetala ta dečja galama. Ceo život smo se igrali na istom mestu, a sada iako je manje dece, nastao je problem - dodaje jedna roditelj.

Njima je neshvatljivo što su komšije toliko decomrsci, jer to igralište nije tik uz kuću, već preko ulice koja je prilično široka.

Obično u svakoj ulici postoje „čuvari reda“ ali obično se deci toleriše i svi su srećni kada su im na oku. U ovoj ulici na žalost to nije tako....

Druga strana priče

Našoj redakciji su se obratili i akteri sa druge strane čiji odgovor prenosimo u celosti.

- Poštovani,

Nakon čitanja teksta koji ste pod naslovom "Svake večeri u Prokuplju u istu ulicu dolazi policija, a razlog je neverovatan" dana 18.08.2018. godine objavili na Vašem portalu, osećam potrebu da Vam se na ovaj način obratim obzirom da se isti tiče mene i moje porodice. Pre svega smatram da ja i članovi moje porodice uživamo istu zaštitu kao i svi građani ove zemlje, te da možemo da računamo na onaj nivo mira koji svi uživaju. Kao porodica izloženi smo svakodnevnom uznemiravanju od vike, drskog i bezobzirnog ponašanja koje prevazilazi sve granice pristojnosti. Pored toga u radnjama dece se stiču sva obeležja prekršaja iz člana 7.stav1. Zakona o javnom redu i miru koji predviđa sledeće: "Ko svađom ili vikom narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana - kazniće se novčanom kaznom od 5.000 do 20.000 dinara", kao i prekršaja iz člana 8.stav1. istog zakona koji predviđa prekršajnu odgovornost na sledeći načln: "Ko nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir ili ugrožava imovinu ili vredja moral građana - kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili rada u javnom interesu od 80 do 360 časova". Ističem i to da se deca koja se u tekstu spominju igraju na samoj ulici, te pored svoje bezbednosti ugrožavaju i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Pored toga deca se igraju pored trafoa koji je takođe neobezbeđen i neobeležen, a što se može videti iz fotografija koje su objavljene, te je prosto neverovatna istrajnost roditelja da svoju decu podržavaju u nečemu što ih izlaže opasnosti, ali i pristup medija, odnosno novinara koji je autor i koji o ovome pišu afirmativne tekstove. U vezi svakodnevnog uznemiravanja više puta sam obaveštavao Policijsku upravu Prokuplje, međutim nijedna prijava koju sam podneo nije procesuirana, niti prosledjena nadležnom Prekršajnom sudu.

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd