Skip to main content
Katarina i Dejan

Katarina se sama porodila na prednjem sedištu auta, ali otkriva bez koga ne bi uspela: ON JE HEROJ OVE PRIČE!

Foto: Facebook Printscreen/ Dejan Ocokoljic
Katarina Ocokoljić, koja je na putu do čačanske bolnice u automobilu rodila dečaka Pavla, bez ičije pomoći, kaže da je heroj ove priče ipak njen suprug Dejan. Njegova ljubav, hrabrost i požrtvovanost ulili su joj snagu da trezveno privede porođaj kraju.

Mama i beba su dobro, a suprug Dejan, koji sada već ima novi nadimak - babica, još se oporavlja od šoka. 

- To se ovi moje šale pošto sam jedino ja bio u auto sa suprugom, pa kao "babica". Samo kada je sve proteklo kako treba, sada možemo da se šalimo i veselimo do zore Ali stres je bio baš veliki. Zamislite kada vozite i čujete ženu koja govori "ja ne mogu više, porađam se", a ja ne znam šta ću. Ne mogu da stanem, ne mogu da stignem do bolnice, ma koliko se trudio. Tek sada negde mogu jasno da sagledam situaciju. Do danas mi je veći deo tog puta bio nešto nestvarno - priča ponosni otac.

S druge strane, hrabra mama Katarina ističe kako je ponosna na svog supruga, koji je sve vreme ostao pribran i vozio klizavim drumom, iako je ona trpela jake bolove i jaukala. 

- U par navrata sam ga čak i udarila, jer više nisam znala šta ću sama sa sobom  na tom prednjem sedištu. Ali kad sam krenula da udaram u prozor, on je čak imao snage da se od muke našali "Molim te, nemoj da mi polomiš prozor, bolje nastavi da udaraš mene", rekao mi je. Mismo tada bili svesni, ali očigledno smo bili preplašeni, i srećom ipak trezveni - kaže Katarina.

"Šta ne možeš da izdržiš, sunce ti": Katarina se sama porodila na prednjem sedištu auta, a njen muž Dejan, koji je vozio, od šoka to nije ni video

Ona je ispričala koliko je Dejan bio usplahiren kad je video zamotuljak na prednjem sedištu, da je krenuo po pomoć u bolnicu, stao ispred vrata i vratio se do kola još jednom da se uveri da ga oči ne lažu.

- Čuo sam ženu koja mi kaže "Aman čoveče, vidiš da sam se porodila, zovi nekoga", totalno sam bio izgubljen, i sad iz ove perspektive uopšte ne znam  da li bih uspeo sve opet. Tek sad mi padaju na pamet strašne stvari koje su mogle da se dese, ali hvala Bogu, sačuvao je nas i naše dete - priča Dejan.

Iako je Katarina hrabro izašla iz kola i otpešačila sama u bolnicu, bez Dejana, kaže, ne zna bi li uspela.

Tri načina na koja možete OSNAŽITI vašu porodicu!

- Malo muževa je u prilici da zaista prođu porođaj sa ženom. Odvezu je u bolnicu i dalje se o njima staraju doktor i babica. iako već imamo dvoje dece, kažem mužu da je tek pored Pavla video i osetio šta znači poroditi se, tek sad je svestan jer je od početne kontrakcije do samog izlaska bebe bio tu, kao podrška, veća od bilo kog doktora - kaže zahvalna supruga Katarina.  

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd