fbpx
Skip to main content
vremenska prognoza, vrućina

Temperature iznad proseka i MIHOLJSKO LETO: Pogledajte šta nas čeka do kraja oktobra!

Foto: Profimedia
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije sa dužim periodima sunčanog vremena, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u južnim i istočnim krajevima.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od sedam do 11 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). 

U Beogradu se danas očekuje promenljivo oblačno i malo toplije sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar će takođe biti slab. Najniža temperatura iznosiće oko devet stepeni, a najviša oko 18 stepeni.

OVI KLINCI ZARADE I DO 100.000 DINARA: Od đaka iz Banata i njihove učiteljice TREBA SVI DA UČIMO (FOTO)

OVI KLINCI ZARADE I DO 100.000 DINARA: Od đaka iz Banata i njihove učiteljice TREBA SVI DA UČIMO (FOTO)

NAJTAČNIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu

NAJTAČNIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu

DANAS JE VAŽNO DA ISPOŠTUJETE PAR OBIČAJA: Mučenica Pelagija će vam POMOĆI, a ključno je da imate STRUČAK RUZMARINA!

DANAS JE VAŽNO DA ISPOŠTUJETE PAR OBIČAJA: Mučenica Pelagija će vam POMOĆI, a ključno je da imate STRUČAK RUZMARINA!

Za vikend nas već očekuje pretežno sunčano i još toplije. U subotu će biti lep i sunčan dan. Posle podne se tek ponegde očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 23 do 27 stepeni.

U nedelju još toplije. Pre podne sunčano, posle podne i uveče povećanje oblačnosti, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30 stepeni.

Od ponedeljka će biti promenljivo vreme sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i temperaturom u manjem padu.

PROGNOZA ZA MAJ:

Sam početak maja obeležile su niske temperature i velike količine padavina, da bi se sredinom maja ovakav trend nastavio. Kako kažu meteorolozi, sve do 18. maja biće hladno, oblačno i kišovito.

Vremenska prognoza

PROGNOZA ZA JUN

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17.1ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 27.7ºS. Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 61 mm.

PROGNOZA ZA JUL

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 19.2ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 31.0ºS. Mesečna suma padavina tokom jula biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 13 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

Vreme, vremenska prognoza
Vreme
Srbija Danas / Jelena Obradović
PROGNOZA ZA AVGUST

Nastavak leta. Tolotni talasi. Topliji i malo suvlji avgust. Ipak, avgustovska suma padavina u granicama višegodišnjeg proseka. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18.7ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 31.2ºS. Mesečna suma padavina tokom avgusta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 10 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 52 mm.

PROGNOZA ZA SEPTEMBAR

Topliji i prosečno suv septembar. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.5ºS. Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 11 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

PROGNOZA ZA OKTOBAR

Miholjsko leto. Topliji i prsoečno suv oktobar. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 10.1ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 19.1ºS. Mesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 41 mm.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd