fbpx
Skip to main content
Toma Žarkovo

TOMA (9) SE UPLAŠIO NEKOG ČOVEKA PA JE UŠAO U AUTOBUS! Ovako se rade potrage za nestalim licima u Beogradu (VIDEO)

Foto: Društvene mreže
Vozač GSP-a Dalibor Miljković je tako uočio dečaka, i odmah obavestio policiju.

U utorak uveče je prijavljen nestanak dečaka Tome iz Žarkova, a nadležni su alarmirali sve GSP vozače i zatražili da obrate pažnju na decu u autobusu, jer je mališan poslednji put viđen u 18.30 časova kod tržnog centra "Mondo" u blizini autobuskog stajališta. Vozač GSP-a Dalibor Miljković je tako uočio dečaka, i odmah obavestio policiju.

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI donose revoluciju - Ne samo u automobilskoj industriji

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI donose revoluciju - Ne samo u automobilskoj industriji

Podela reciklažnih kanti domaćinstvima na GO Zvezdara      

Podela reciklažnih kanti domaćinstvima na GO Zvezdara      

Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda: Ovog vikenda vreme je za žensko stvaralaštvo

Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda: Ovog vikenda vreme je za žensko stvaralaštvo

Miljkoviću, koji je noći između utorka i srede nakon ponoći u autobusu u kojem je radio uočio Tomu dečaka iz Žarkova za kojim je bila raspisana potraga, upućene su mnoge zahvalnice. Među njima je i ona od zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića.

Vesić je zahvalio i policiji i rekao da postupak vozača Miljkovića zaslužuje da se bolje objasni kao način na koji se rade potrage za nestalim licima u Beogradu.

- Malo pre 22 sata, MUP je alarmirao naš operativni centar koji kontroliše rad svih prevoznika. Raspisana je potraga nakon što je porodica dečaka, koji je iz Žarkova, prijavila da je dete nestalo. Imamo kamere u svim autobusima osim u pedesetak najstarijih vozila, pa preko operativnog centra možemo da proverimo da li se u nekom autobusu pojavila osoba koja se traži - objasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Kako je napomenuo, svi vozači su na displeju dobili informaciju o osobi koja se traži i vozači koji su u tom trenutku bili u vozilima uključeni su u potragu koju je vodio MUP.

- Negde oko ponoći, vozač na liniji 31 primetio je dete koje je odgovaralo opisu kako ulazi u vozilo na stanici kod "Beograđanke". Odmah je uključio četiri migavca, pitao dečaka odakle je i shvatio da je u pitanju dete koje se traži. Mališan mu je rekao da se uplašio nekog čoveka i ušao u autobus, te tako od Žarkova stigao do centra grada - dodao je Vesić.

Istakao je da je odmah alarmiran MUP, da je stigla policijska patrola PS "Zvezdara", koja je raspisala potragu.

- U međuvremenu, dečak se družio i sprijateljio s našim vozačem Daliborom, nakon čega je prebačen u policijsku stanicu i roditelji su došli po njega - kazao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da je ovo primer kako zajednički može da se radi na ovakvim slučajevima.

- Želim da zahvalim vozaču koji je bio veoma uporan i koji je potvrdio da je na svakoj stanici obraćao pažnju na sve putnike kako bi eventualno uočio osobu za kojom je raspisana potraga. Dugujemo mu zahvalnost jer je prepoznao dete, prišao mu i zahvaljujući činjenici da oko ponoći autobusi nisu puni, uspeo da porazgovara s njim i zaključi da je u pitanju dete za kojim je raspisana potraga. Sve se srećno završilo, a zahvalnost dugujemo i policiji, kao i vozaču Daliboru Miljkoviću - zaključio je Goran Vesić.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd