fbpx
Skip to main content
devojčica

TRI MESECA VRŠNJAČKOG PAKLA: "Vređali mi ćerku jer ne nosi skupe patike, razredna je etiketirala za krađu!"

Foto: Profimedia/ilustracija
Majka učenice OŠ "Stevan Sremac" u Borči tvrdi da je njena ćerka tri meseca trpela nasilje vršnjaka samo zato što nije nosila skupocene patike.

Kako navodi njena majka Sanja Smiljanić, sve je počelo kada je devojčica u školu došla u patikama koje nisu original. Počeli su da je ismevaju, nazivaju pogrdnim imenima "fušara", "đubre"... Majka je o svemu obavestila razrednu nastavnicu, koja je situaciju pokušala da umiri navodnim rečima da su sve to dečja posla?! Nasilje se ponavljalo posle toga i na časovima pred nastavnicima, a devojčica se kući vraćala uplakana.

- Posle pogrdnih reči počelo je i bacanje ličnih stvari, ranca, svezaka, pernice. Molila me je da je prebacim u drugu školu jer više ne može da podnese maltretiranje - kaže Sanja.

Kako ističe, u međuvremenu su je optužili i za krađu jer su deci na času fizičkog počele da nestaju stvari, a onda su osnovali i Vajber grupu u kojoj su o njoj pisali najgore stvari.

- Desetog juna na času su moju ćerku optužili da je lopov iako su i njoj nestajale stvari. Razredna Dragana Markušev je poverovala većini i javno je, pred celim odeljenjem, etiketirala za krađu. Rekla joj je čak i da mora kod oca na prevaspitavanje iako zna da smo razvedeni već 11 godina i nemamo bliske porodične odnose. Dete se iz škole vratilo uplakano i veoma potreseno - ogorčena je majka.

RODITELJI OPREZ! 15 novih droga na ulicama Srbije

RODITELJI OPREZ! 15 novih droga na ulicama Srbije

Mislili ste da vam je ŽIVOT TEŽAK?! Stefan Stevanović je MLADIĆ koji je UPRKOS SVEMU uspeo!

Mislili ste da vam je ŽIVOT TEŽAK?! Stefan Stevanović je MLADIĆ koji je UPRKOS SVEMU uspeo!

TEST OPŠTE INFORMISANOSTI preznojio buduće brucoše: Na jedno pitanje NIKO NIJE ZNAO ODGOVOR

TEST OPŠTE INFORMISANOSTI preznojio buduće brucoše: Na jedno pitanje NIKO NIJE ZNAO ODGOVOR

Kako majka navodi posle uvreda i bacanja stvari, a pošto škola nije reagovala, pred sam kraj godine, 12. juna, počelo je i fizičko nasilje - između časova su je gađali, polivali vodom i šutirali. Jedan od učenika je u grupi napisao da će je unakaziti i da će joj petak, 14. jun, biti najgori dan u životu. I njena majka Sanja je tada shvatila da mora nešto više da uradi.

- Pretnju sam prijavila psihološko-pedagoškoj službi. Razredna je tek tada održala razredni čas, ali je izbacila moju ćerku iako je bilo reči o njoj. Tim za borbu protiv nasilja zasedao je poslednjeg školskog dana i doneo odluku da se taj dečak kazni smanjenom ocenom iz vladanja, dok su ostali samo opomenuti - ogorčena je ova majka dodajući da čak i ne krivi decu, ali da je škola trebalo da prepozna problem i odmah reaguje.

Škola: Uradili smo sve što je do nas

Razredna Dragana Markušev nije odgovorila na konkretne optužbe majke, već je izjavila da ona nije nadležna da sama radi bilo šta, te da je obavestila tim za borbu protiv nasilja, koji je radio na tom slučaju, i da će zvaničnu izjavu dati u školi.

Direktor škole Nikola Ostojić tvrdi da je škola proceduralno uradila sve što je u njenoj nadležnosti.

- U razgovoru sa odeljenjskim starešinom i psihologom škole imamo suprotne informacije. Posle prijave majke odeljenjskom starešini, ona je reagovala. Uključena je psihološko-pedagoška služba, majka je obaveštena o svemu i izjavila je da je zadovoljna - tvrdi Ostojić.

Da li nosite hranu na letovanje?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd