fbpx
Skip to main content
Knjaževac

"SAUČEŠĆE PORODICI, ALI..." Dokle ideš, Srbijo?! Nesrećna trudnica iz Knjaževca postala meta sukoba između vaksera i antivaksera

Foto: Privatna arhiva
Nakon izveštavanja medija o ovoj, jednoj od najtužnijih priča tokom pandemije korona virusa, vest je stigla i do korisnika društvenih mreža i pokazala da za ljude u Srbiji više ne postoje granice.

Tragična vest o smrti trudnice Jovane Petrović (20) iz Knjaževca, koja je preminula juče u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu od posledica infekcije korona virusom, potresla je Srbiju. Jovana, koja je bila u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće 2. oktobra je primljena u bolnicu, ali, kako se njeno stanje pogoršalo, sutradan je prebačena u jedinicu intenzivne nege i stavljena na respirator. Posle dva dana borbe i svih napora, lekari nisu uspeli da je spasu.

PUNE RUKE POSLA ZA HITNU POMOĆ: Trojica mladića stravično povređena na Starom obrenovačkom putu

PUNE RUKE POSLA ZA HITNU POMOĆ: Trojica mladića stravično povređena na Starom obrenovačkom putu

Kako korona korak po korak oduzima život trudnicama: Naši stručnjaci objašnjavaju koji simptomi ukazuju da je bolest uzela maha

Kako korona korak po korak oduzima život trudnicama: Naši stručnjaci objašnjavaju koji simptomi ukazuju da je bolest uzela maha

ŠTA SE DEŠAVA TELU KADA VAS UDARI STRUJA? Posledice su jezive, plastični hirurg do detalja objasnio - "Stradaju svi ograni"

ŠTA SE DEŠAVA TELU KADA VAS UDARI STRUJA? Posledice su jezive, plastični hirurg do detalja objasnio - "Stradaju svi ograni"

Nakon izveštavanja medija o ovoj, jednoj od najtužnijih priča tokom pandemije korona virusa, vest je stigla i do korisnika društvenih mreža i pokazala da za ljude u Srbiji više ne postoje granice. Ogrezli u teorije zavere koje kolaju već gotovo dve godine, nekolicinu komentara na ovu vest u najmanju ruku - bolno je pročitati.

"Saučešće porodici, ALI..."

Nakon izražavanja saučešća i reči saosećanja, umesto tačke i iskrene empatije, pojedinci su odlučili da ponude svoje mišljenje, stav i viđenje ovog događaja. Tako se u komentarima mogu pročitati rečenice: "Saučešće, ali...", "Žao mi je devojke, ali...", a ovo "ali" u gotovo svakom komentaru dobilo je svoj jezivi nastavak. Tako oni tvrde da nesrećna devojka nije preminula od korona virusa, da je "čitav događaj izmišljen" kako bi se uticalo na vakcinaciju, a bilo je i onih koji su otišli do te granice i saopštili ostalima da "ta jadna devojka nije ni postojala".

Ima li išta bezosećajnije nego tugu i žalost za ugašenim životom i dve prekinute radosti potkrepljivati ovakvim "činjenicama" i soliti ranu bezumnim i suludim teorijama o "organizovanom ubijanju mladih majki i žena koje su sposobne da rađaju"?

"Najlakše je reći korona"

Osim jezivih konstatacija u kojima se ispituje prethodno zdravstveno stanje preminule i relevantnost kovid testova, sasvim "logično", bilo je i onih koji, dok se na drugim postovima hvale kako ne nose maske i ne žele da se vakcinišu, daju sebi za pravo da svale krivicu na lekare i obratite pažnju - traže obdukciju kako bi bili uvereni u razlog ove tragedije.

Sa druge strane, kako misli sveznajući svet na mrežama, njena smrt je iskorišćena "da bi se plašila cela nacija i da se tračari" i kao po običaju maše poentu kada izražavaju strah da "sutra odu u tu bolnicu".

Nameće se zaključak da osim korona virusa kao jedinog izvora dosadašnjeg straha u našem narodu, a ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama, došlo je vreme da se plašimo i jedni drugih ili, kako je jedna od korisnica lepo zaključila: "Ako ništa drugo, ubiće nas zloba i nezanje".

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd