Skip to main content
doktor

TUGA U KIKINDI: Poznati doktor Dragan Rankov preminuo od korone

Foto: Facebook/Opste udruzenje preduzetnici Kikinde
U Opštoj bolnici u Kikindi danas je, od posledica virusa korona, preminuo poznati ginekolog i akušer, primarijus dr Dragan Rankov (74).

Bio je član Društva lekara Vojvodine, dugogodišnji načelnik Ginekološkog odeljenja kikindske bolnice i jedan od prvih koji je počeo privatnu lekarsku praksu.

Umro raščinjeni vladika Artemije

Umro raščinjeni vladika Artemije

ZAHTEV MITROPOLITA PORFIRIJA: Narode, ko dolazi na sahranu patrijarha, neka dođe sa maskom

ZAHTEV MITROPOLITA PORFIRIJA: Narode, ko dolazi na sahranu patrijarha, neka dođe sa maskom

OD SIROČETA SA KABLARA DO SRPSKOG PATRIJARHA: Sestra Milijanka seća se poslednjeg susreta sa voljenim bratom (FOTO)

OD SIROČETA SA KABLARA DO SRPSKOG PATRIJARHA: Sestra Milijanka seća se poslednjeg susreta sa voljenim bratom (FOTO)

Svoju ordinaciju vodio je više skoro 30 godina. Dobitnik je diplome i povelje za dugogodišnji rad u Udruženju ginekologa nekadašnje velike Jugoslavije i Godišnje nagrade Kikinde za uspeh, posvećenost i neiscrpnu energiju koju je darovao generacijama porodilja i njihovoj tek rođenoj deci. Dr Rankov je izvesno vreme radio i na Kosmetu.

Veoma angažovano je radio i u Opštem udruženju preduzetnika Kikinde i jedno vreme bio predsednik te asocijacije. Bio je istaknuti član i predsednik Rotari klubu Kikinda. Mada se o tome najmanje zna, uvek je bio i humanista. Davao je novac za stipendije najboljim studentima koji su se javljali na konkurse Rotari kluba. Pored ustaljenog broja stipendija, dr Rankov je uvek darovao bar još po jednu.

Rođen je u Srpskoj Crnji, Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je i specijalizirao. Usavršavao se u Kliničkom centru u Ljubljani, GAK u Beogradu i "Rojal Aleksandar bolnici" u Kanadi.

Generacije Kikinđanki pamtiće ga kao svog izabranog ginekologa. Često je sarađivao s medijima i uvek je bio raspoložen za razgovore s novinarima o temama iz medicine i problemima preduzetništva.

Izuzimajući doktora Branislava Blažića, bivšeg državnog sekretara koji je umro u Beogradu gde je i živeo, dr Dragan Rankov je prvi kikindski lekar koji je preminuo od posledica oboljenja kovida 19.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd