fbpx
Skip to main content
Slobodan Milošević i Vila Mir

ZAŠTO U DVORIŠTU SLOBINE VILE "NESTAJU" DRVEĆA? Evo ko se pojavljuje na placu kuće bivšeg predsednika SRJ

Foto: YoutubePrintscreen
Misterija seče drveća u Užičkoj 34, na beogradskom Dedinju, na placu koji je pripadao bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, dok mu sudski nije oduzet, rešena je.

Dozvolu za seču i raščišćavanje dvorišta tražio je i dobio zakupac ove državne vile, firma SFC Consulting 011B d.o.o, u vlasništvu biznismena Radomira Baje Živanića, osnivača "Verano motorsa".

BEOGRAD IPAK NE MOŽE "LAKŠE DISATI" I dalje najveći broj zaraženih u prestonici, pogledajte presek u ostalim mestima

BEOGRAD IPAK NE MOŽE "LAKŠE DISATI" I dalje najveći broj zaraženih u prestonici, pogledajte presek u ostalim mestima

"BIO NAM JE IDOL I VODILJA, IZGUBILI SMO SVETIONIK" Obeležena prva godišnjica smrti velikog dr Miodraga Lazića

"BIO NAM JE IDOL I VODILJA, IZGUBILI SMO SVETIONIK" Obeležena prva godišnjica smrti velikog dr Miodraga Lazića

AFRIČKA KUGA PONOVO U SRBIJI: Pojavila se u jednom mestu ali svi vlasnici domaćih životinja pozvani na oprez!

AFRIČKA KUGA PONOVO U SRBIJI: Pojavila se u jednom mestu ali svi vlasnici domaćih životinja pozvani na oprez!

U dopisu koji je stigao iz Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" d.o.o. navodi se da je ova nepokretnost u vlasništvu Srbije data "Diposu" na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje Zaključkom Vlade od 12. marta prošle godine.

- Predmetni objekat je Društvu dat na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje u ruiniranom i devastiranom stanju, sa zapuštenim dvorištem, obraslim šibljem i rastinjem i sa obiljem neželjene vegetacije - navodi se u dopisu koji je dostavljen.

- Društvo je 30. aprila 2020. zaključilo Ugovor o zakupu sa privrednim društvom SFC Consulting 011B d.o.o, sa sedištem u Beogradu, u ulici Diplomatska kolonija 19.

Dana 21. maja 2020. zakupac se obratio ovom Društvu sa molbom za pribavljanje saglasnosti za raščišćavanje pripadajuće parcele KP 22609 KO Savski venac, na kojoj se nalazi predmetni objekat, iz razloga nepristupačnosti terena obraslog obiljem vegatacije, šiblja i rastinja.

Shodno tome, "Dipos" je istog dana zakupcu dao saglasnost da o svom trošku, a u skladu sa važećim propisima, iskrči suvišno rastinje.

Slobodan Milošević
Foto: Profimedia

- Istovremeno, Društvo je, nakon što je ustanovljeno da je predmetni objekat u katastru nepokretnosti evidentiran na pogrešnoj poziciji u odnosu na faktičko stanje na terenu, preduzelo sve potrebne radnje pred Službom za katastar nepokretnosti Savski venac, radi ispravke upisa objekta - navodi se u dopisu koji je stigao.

Kao što se već pisalo, reč je o oko 80 ari placa, koji se nalaze u postupku restitucije. Parcela je nastala spajanjem više placeva, a najveći je pripadao trgovcu Selimiru Antonijeviću, čiji naslednici traže i restituciju i deeksproprijaciju. Manji deo pripadao je kćerkama čuvenog knjižara Gece Kona, Elviri i Melvini, koje su, kao i cela porodica, stradale u Holokaustu.

Milošević je objekat dobio na osnovu odluke stambene komisije Vlade, u martu 1999, ali mu je sudski oduzet jer, kako je sud utvrdio, nije na njega imao pravo pošto je već dobio i otkupio susednu vilu u Tolstojevoj 33. Osim toga, nije imao pravo da aplicira na državne nekretnine ni pošto je bio savezni funkcioner.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd