fbpx
Skip to main content
danica-grujicic

U neurohirurgiji izuzetna, u borbi za ravnopravnost žena predana: Ispovest dr Grujičić koja se kaje zbog jedne stvari

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Doktorka je otkrila i da se uvek uspešno i pošteno borila sa izazovima

U neurohirurgiji izuzetna, u borbi za ravnopravnost žena predana, aktivna u brojnim humanitarnim akcijama prof. dr Danica Grujičić, mnoge inspiriše da pomeraju granice poput nje i da od sebe daju samo najbolje.

BORBA SA KOVIDOM U NIŠU: Kritično stanje u kliničkom centru, pacijenti životno ugroženi!

BORBA SA KOVIDOM U NIŠU: Kritično stanje u kliničkom centru, pacijenti životno ugroženi!

ŠTA AKO NISTE PRIMILI VAKCINU SA SPISKA? Zakon uskoro stupa na snagu - jedino sa OVIM CEPIVIMA možete putovati unutar granica EU

ŠTA AKO NISTE PRIMILI VAKCINU SA SPISKA? Zakon uskoro stupa na snagu - jedino sa OVIM CEPIVIMA možete putovati unutar granica EU

PRESEK PO GRADOVIMA: Beograd "pobednik" na crnoj listi, korona ne prestaje da hara Srbijom

PRESEK PO GRADOVIMA: Beograd "pobednik" na crnoj listi, korona ne prestaje da hara Srbijom

- Kad sam primljena na kliniku, kao žena znala sam da živim na Balkanu i da moram tri puta više da radim od muških kolega da bi uspela. Nisam gledala na druge. Znala sam svoj put, raditi više i kvalitetnije i čekati svoj trenutak. Nije bilo lako vraćati se posle ponoći kući, ali kako sam počela raditi kao specijalizant tako sam nastavila i kasnije - rekla je doktorka Grujičić objašnjavajući da je ženama mnogo teže da balansiraju između posla i porodice, nego muškarcima.

- Tad sam shvatila ako želim da se potpuno predam neurohirurgiji moram da se odreknem porodice. To je bio moj izbor, ne žrtva. Svaka žena treba da zna da ima pravo da bira. Divim se danas ženama koje uspevaju da vaspiraju decu da postanu tako dobri mladi ljudi. Ne žele svi da odu odavde. Osionost i bahatost je ono što ih tera da odlaze iz zemlje, neće to da trpe - smatra doktorka.

Jedino za čim žali, kako kaže, je što nije rodila dete, i da se zato svesno ili nesvesno se okrenula prema mladima, kako bi im se pružili dobri uslovi, da ne idu u inostranstvo.

- To je jedino, za šta bi rekla, da sam pogrešila, sve je drugo bilo stvar mog izbora i ne kajem se. Važno je kad čovek donosi odluke o pravcima u životu da bude pošten prema sebi. Ja sam znala sa 25 godina da ne smem da dođem u situaciju da mi neko diktira šta ću da radim na poslu, kad je pacijent u pitanju i sve sam podredila tome. Raduje me moje mlađe koleginice uspele su da se ostvare na polju karijere i porodice. Moj zadatak je da im pomognem - iskrena je dr Grujičić.

danica-grujicic
Danica Grujičić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Doktorka je otkrila i da se uvek uspešno i pošteno borila sa izazovima, kako u operacionoj sali tako van nje.

- Dobila sam informaciju da je zahvaljujući pojedinim kolegama kod mene na klinici napravljen plan da mi se podmetne novac. Vi znate da lekari dobijaju bombonjere, čokolade, piće, od kud ja mogu da znam šta je ko stavio u kesu. Upozorili su me ljudi da je pripremljeno da mi se stavi 300 eura, da će iza toga ući određeni policajci i eto ispada da Danica traži novac, da ucenjuje pacijente. To je trebala da bude cela priča - priseća se doktorka i dodaje:

- Ipak me je iznenadilo, moram priznati, ja čak i od kolega sa kojim sam se često svađala na klinici takve stvari nisam očekivala. Vi morate da gubite energiju da nekom smestite nešto. Meni do mozga ne može da dopre šta je motiv. Možete vi da se slažete sa nekim i da se ne slažete, i stručno i privatno, međutim podmetnuti nekome, napraviti pakost, iskomplikovati život, za mene je to potpuno neprihvatljivo. Umesto da se okrenete ka struci, da pročitate knjigu, vi se bavite time da nekog smeste u zatvor, da ga pljuju po novinama i slično. To je apsolutno nedopustivo.

Na pitanje novinarke Mire Adanje Polak, kako se izvukla iz te izuzetno opasne situacije doktorka Danica odgovara:

- Izašla sam u javnost, kandidovala sam se za predsednika, predsednički kandidati moraju biti policijski provereni, a ja sam bila čista. Izlazak u javnost je bila moja zaštita. Neko mi je pomogao, nekom koga sam operisala i kome nisam tražila novac i koji je znao da je sve to notorna laž. Ova hrabra žena kaže da je saznala ko stoji iza ovog podlog pakovanja afere i da im je bez pardona sve "sve sasula u lice".

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd