fbpx
Skip to main content
Požarevac

U Požarevcu počela rekonstrukcija puteva: Sanacija crnih tačaka i pešačkih ostrva prvi deo projekta

Foto: Facebook/Požarevac
Projekat se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji

U Požarevcu je počela realizacija projekta sanacije crnih tačaka i opasnih deonica na javnim putevima, koji podrazumeva postavljanje nove horizontalne signalizacije.

Zbog toga putari u centru grada iscrtavaju nove oznake u ulicama Lole Ribara i Moše Pijade, na Trgu Radomira Vujovića i u Tabačkoj čaršiji. Reč je o punim i isprekidanim linijama, kao i poljima koja su u potpunosti ispunjena belom farbom. Za sprovođenje ovog projekta, iz gradskog budžeta izdvojeno je 15.818.479 dinara, bez uračunatog PDV-a.

U Gradskoj upravi pojašnjavaju da se obeležavanje vrši u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji, postavljenom na sajtu "Puteva Srbije". Tako će vozačima biti označeni nagibi na putu, ali i zabrana preticanja u najširim ulicama, u kojima će pešaci dobiti pešačka ostrva.

- Označavanje sprovodimo u saradnji sa saobraćajnom policijom. Zasad su nove oznake iscrtane belom bojom, a naredno će se raditi njihovo plastificiranje, kako bi duže trajale - kaže gradski menadžer Mitar Karadžić.

Nova signalizacija postavlja se i u Kostolcu, u delovima ulica Partizanska i Bože Dimitrijevića. U postupku javne nabavke, ovi poslovi povereni su Preduzeću za puteve Požarevac i njegovim podizvođačima - preduzeću za izradu saobraćajne signalizacije "Boja" DOO iz Sombora i preduzeću za građevinarstvo, proizvodnju, trgovinu i transport "Ar gradnja" DOO iz Beograda.

Javna nabavka za sanaciju crnih tačaka i opasnih deonica, sprovedena od 18. juna do 18. jula ove godine, bila je podeljena u šest partija. Od toga, četiri su za Požarevac, a njihova vrednost iznosi: Ulica Moše Pijade 5,6 miliona, Ulica 27. aprila, gde se predviđa ugradnja gumenih panela, 4,5 miliona, Lole Ribara dva miliona i Vojske Jugoslavije 620.000. U Kostolcu vrednost radova na deonici Ulice Bože Dimitrijevića iznosi 2,3 miliona, a u Partizanskoj 725.000.

Nove ulične oznake u Požarevcu izazvale su brojne, različite reakcije vozača i građana na društvenim mrežama. Jedni tvrde da one zbunjuju vozače, koji će zbog pogrešaka plaćati novčane kazne, dok drugi smatraju da su oznake lake za tumačenje i da će doprineti uvođenju reda na ulicama.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd