fbpx
Skip to main content
Korona virus

"UMRO JE NE ZNAJUĆI DA MU JE ĆERKA UMRLA" I u Leskovcu porodica zavijena u crno - korona pokosila majku, ćerku pa oca

Foto: Profimedia
Za deset dana cela porodica u Leskovcu zavijena u crno: Najpre preminula majka, zatim ćerka, a danas i otac.

Pretpostavlja su da su svo troje preminuli od korone, kod ćerke i oca je bila potvrđena, dok je majka, kod koje su rezultati pokazali negativan test, umrla od srčanog udara. Svi su bili po treći put vakcinisani.

OČEKUJE NAS NOVA ODLUKA! Evo kad će morati da se primi buster doza - skraćuje se vreme između primanja vakcina

OČEKUJE NAS NOVA ODLUKA! Evo kad će morati da se primi buster doza - skraćuje se vreme između primanja vakcina

SRBIJI KORONA UBILA CEO JEDAN GRAD: Postoji rizik da ostanemo bez većeg dela stanovništva

SRBIJI KORONA UBILA CEO JEDAN GRAD: Postoji rizik da ostanemo bez većeg dela stanovništva

KORONA JOŠ JEDNU PORODICU U SRBIJI ZAVILA U CRNO! Preminuo vozač Hitne pomoći, izgubio i ženu i majku

KORONA JOŠ JEDNU PORODICU U SRBIJI ZAVILA U CRNO! Preminuo vozač Hitne pomoći, izgubio i ženu i majku

Familija koja sutra sahranjuje i sedamdesetšestogodišnjeg oca, glavu kuće, poznatog, uvek rado viđenog i uglednog leskovačkog zanatliju, vidno je skrhana bolom i u šoku. Takođe i komšije.

- Ne mogu da verujem da sam ih pre dve nedelje sve tu videla srećne, nasmejane, okupljene u dvorirštu na porodičnom ručku, igrali su se sa unučićima. A onda je krenuo pakao - priča sva u suzama komšika iz Hisarske ulice.

Zbog sumnje da imaju koronu, iako su tri puta bili vakcinisani, svi su se testirali, a rezultati su najpre pokazali da je pozitivna pedesetsedmogodišnja ćerka. Sa pridruženim bolestima, ona je preminula u niškoj bolnici 23. oktobra.

- Majci (75) je prestalo da kuca srce nedelju dana ranije. Ćerkin otac, a njen muž, već je imao obostranu upalu pluća, ali tada nije bio u bolnici, doktor ga je poslao kući. Kada mu se stanje pogoršalo, otišli smo privatno da se pregleda, tada mu je ustanovljen kovid i tek tada je primljen u bolnicu i bio je na bolničkom lečenju. Žena je umrla od brige i stresa za detetom i mužem. Umro je ne znajući ni da mu je ćerka umrla - kaže za Rešetku njegov unuk.

Po čaršiji, ali i na Svetoilijskom groblju, se danas spekulisalo šta se zapravo desilo sa ovom porodicom: da li je na koban kraj uticao virus ili vakcine - sve u zavisnosti od toga ko kakav stav ima po pitanju kovid epidemije.

Nebojša Dimitrijević
Foto: Youtube/Printscreen/TV 4S

Jedno je sigurno, kaže direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, da se nakon pojave epidemije korona virusa povećao broj pacijenata sa srčanim udarima, šlogovima, moždadim udarima...

- Ja nisam epidemiolog i ovu situaciju ne mogu da vam komentarišem, ali sigurno je da znam da se rade ozbiljne studije o uticaju, kako virusa, tako i vakcina na ljudski organizam. U tim ispitivanjima aktivno učestvuju i naši specijalisti. Izveštaje i naša zapažanja svakodnevno šaljemo republičkom timu koji je za to zadužen - kaže Dimitrijević.

Juče su u leskovačkoj Kovid bolnici preminula dva starija pacijenta iz Lebana, oba vakcinisana kineskom Sinofarm vakcinom.

- Pokazalo se da oni koji prime kinesku vakcinu najkraće zadržavaju antitela u organizmu - dodaje on.

Na bolničkom lečenju u Leskovcu trenutno je hospitalizovano 207 pacijenata od kojih su na kiseoniku njih 194.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd