fbpx
Skip to main content
Kanalizacija

UŽAS! OVE STVARI NIKAKO NE BACAJTE U WC ŠOLJU! Pogledajte šta su u ovom gradu izvukli iz šahta kanalizacije (FOTO)

Foto: Printscreen/JKP ViK NS
Ekipe "Vodovoda i kanalizacija" su danas u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije.

Kako napominju u ovom preduzeću, situacija je kritična u celom gradu.

- Kako kanalizaciona mreža ima izuzetan značaj, još jednom apelujemo da se u nju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Kanalizacija služi isključivo za sanitarne potrebe i svi treba da budemo svesni da nesavesno ponašanje može prouzrokovati zagušenje, izlivanje i ogromnu štetu na kanalizacionom sistemu. Iz tog razloga neophodno je da se odgovorno ponašamo i otpad odlažemo na propisana mesta jer samim tim štitimo kanalizacioni sistem, koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada - kažu u "Vodovodu".

Ovo su stvari koje nikako ne smeju da završe u wc-šolji: - vlažne maramice, - kuhinjski ubrus, - štapići za uši, - ulošci i tamponi, - najlon čarape, - stari lekovi, - masnoća i ulje, - flasteri, - cigarete, - gumene rukavice i - zaštitne maske. Takođe, u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja. "Ovo je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a 'Vodovod i kanalizacija' pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima. Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad", zaključuju u ViK-u.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd