fbpx
Skip to main content
Dr Kisić

DR KISIĆ NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Povoljna epidemiološka situacija u Srbiji, nove mere se moraju pratiti (VIDEO)

Foto: Printscreen
Korona virus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 33.384 osobe, a zabeleženo je 747 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Sednica kriznog štaba za borbu protiv korona virusa počela je danas u 8.30, a na sastanku se govorilo, pre svega, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Dr Tiodorović: Vakcinacija protiv gripa je uspešna, ne bi trebalo da imamo povećano obolevanje

Dr Tiodorović: Vakcinacija protiv gripa je uspešna, ne bi trebalo da imamo povećano obolevanje

DANAS ODLUČUJE KRIZNI ŠTAB: Da li će doći do popuštanja mera u Srbiji?

DANAS ODLUČUJE KRIZNI ŠTAB: Da li će doći do popuštanja mera u Srbiji?

PODIGNUTA RAMPA ZA SRBE: Naši građani od danas mogu i u ovu zemlju BEZ TESTA I KARANTINA

PODIGNUTA RAMPA ZA SRBE: Naši građani od danas mogu i u ovu zemlju BEZ TESTA I KARANTINA

Bilo je reči i o zahtevu Beogradskog maratona da se ova manifestacija organizuje u novom formatu, a razmatralo se i održavanje isključivo poslovnih sajmova i kongresa.

Kako je struka prethodnih dana naglašavala, virus je i dalje prisutan, a oprez je neophodan.

Izjava doktorke Kisić nakon sednice

- Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju. Ide period respiratornih infekcija i moramo svi biti pađljivi, jer lagano mođe doći do pogoršanja, zato apelujem da svi delujemo kao jedan tim - rekla je dr Kisić.

- I deca školskog uzrasta su se ponašala jako odgovorno, pa i tu imamo stabilnu epidemiološku sizuaciju, što je za svaku pohvalu - dodala je ona.

- Krizni štab jeste donosio mere, ali ovakva epidemiološka situacija je odraz primene i discipline građana - naglasila je dr Kisić.

- Vrlo je izvesno da kod nas može vrlo lako da dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, zato moramo biti nikad svesniji i nikad odgovorniji da bi ostala ovakva situacija - dodala je ona.

- Apelujemo na akademsku zajednicu, na sve studente da se ponašaju odgovorno, da poštuju mere i da ne dozvole da ovaj virus nađe novog domaćina. Opet kažem, najbolji primer je Kina, to nam je apsolutni primer da ako se ponašamo odgovorno i savesno da do daljeg širenja ne mora doći - rekla je dr Kisić.

- Rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžiće se do 23 časova jer nam ide sve hladnije vreme. Mi ćemo ovu meru nastaviti da pratimo i ukoliko dođe do povećanja broja obolelih, ova mera će biti ukinuta, konstantno će se pratiti rezultati ove mere - rekla je dr Kisić Tepavačević.

- U sklopu čitave ove situacije, mere koje smo doneli, jeste da se rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produži do 23h. Ukupan broj ljudi, limitiran je kvadraturom prostorije. Udaljenost mora biti 1.5 metar, osim ukoliko su za stolom članovi porodice, pa raspored stolova mora biti shodno tome - dodala je ona.- Što se tiče manifestacija, one neće biti dozvoljene, jer je uložen veliki trud da dođe do ovako povolje epidemiološke situacije, pa bi samim tim dozvola održavanja manifestacija samo pogoršala trenutnu situaciju - rekla je na kraju obraćanja dr Darija Kisić Tepavčević.

Prema poslednjim podacima, u protekla 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 3.138 osoba, registrovano je 72 novozaraženih, a na žalost, preminula je jedna osoba.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd