Skip to main content
Mihajlo Đorđević

(UZNEMIRUJUĆE) Sudbinu bake iz Vranja doživeo DEKA IZ LESKOVCA: Nag i dehidriran leži u bolnici, sin ga NE ŽELI!

Foto: Jugmedia
Po rečima načelnika, lekari su još u subotu pokušali da pronađu članove njegove porodice, ali bezuspešno.

Šezdesetčetvorogodišnjii Leskovčanin Mihajlo Đorđević u bespomoćnom stanju, iscrpljen i izmoren, sa znacima dehidratacije, leži potpuno nag u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac već tri dana jer ni na jednom odeljenju ne žele da ga prime, a porodica je o njegovom stanju obaveštena tri dana kasnije nakon što mu je ukazana prva pomoć.

Najgore tek sledi! Epidemija gripa u četiri okruga u Srbiji, a dolazi nam NAJTEŽI PERIOD

U Urgentnom centru portalu Jugmedia je rečeno da je reč o pacijentu koji  je socijalni slučaj, a pošto nemaju gde u takvom stanju, lekari ih zadržavaju tu, u uslovima koji su predodređeni samo za urgentna i prolazna stanja.

- Ovaj pacijent nije prvi takav slučaj na koji nailazimo, ali nemamo ni čime da presvučemo te ljude. On se uneredio i sestre su ga skinule i sredile. Bio je pokriven. Dijagnoza mu je opšta slabost, bez temperature. Laboratorija mu je uredna, ali sa znacima dehidratacije. Mi ne možemo da ga hranimo jer ne možemo da trebujemo hranu, nemamo stvari da ga obučemo jer nemamo pidžame, jer kod nas pacijenti ne treba da se zadržavaju. A niko ne želi da ga primi i njemu je suđeno da boravi kod nas. Pregledali su ga i internista i neurolog i infektolog, i svi su ga ostavili kod nas. Ovom čoveku je potrebna nega, a sin je odbio, zbog njihovih ličnih razmirica, da ga odvede kući. On je sad kod nas, svi peru ruke od njega i ne postoji nikakva procedura o zbrinjavanju ovog pacijenta - kaže načelnik Urgentnog centra Opšte bolnice Leskovac Miodrag Stojković.

Mihajlo Đorđević
Foto: Jugmedia

Po rečima načelnika, lekari su još u subotu pokušali da pronađu članove njegove porodice, ali bezuspešno.

- Zvali smo lokalni Centar za socijalni rad, ali je bio vikend i oni su tek jutros o svemu obavestili njegovog sina - tvrdi Stojković.

Milan Đorđević, sin ovog nesrećnog čoveka je jutros u očajnom stanju zatekao svog oca u Urgentnom centru, ali je odbio da ga odvede kući.

- Zato što sa njim nisam u kontaktu mesecima i ne znam koja mu je dijagnoza niti kako da brinem o njemu. Ostalo je da se čujem sa rođenim bratom  i da vidimo kako i gde da zbrinemo našeg oca. Sa druge strane, žalosno je da nema načina da se na adekvatan način zbrine ovakav pacijent i da je moj otac prinuđen da u ovakvom stanju leži u Urgentnom centru - ističe Đorđević.

Bolnica
Foto: Jugmedia

Kako tvrdi, njegov otac već duže vreme ima problema sa srcem i godinu dana je na listi čekanja za ugradnju baj-pasa.

U leskovačkom Centru za socijalni rad upozoravaju već godinama unazad da su ovakvi socijalni slučajevi, pa i beskućnici, sve veći problem celog socijalnog sistema u Srbiji i da, na žalost, na lokalu ne postoje ustanove za prihvat takvih lica.

U svakom slučaju, Đorđević će u vidno lošem stanju morati da ostane da leži u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac sve dok se njegova porodica ne dogovori ko će nadalje brinuti o njemu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd