fbpx
Skip to main content
Radmilo Petrović

SRPSKI DOKTOR OTKRIO KADA SE VRAĆAMO NORMALNOM ŽIVOTU: Mnogo ranije nego što se mislilo - vakcinacija daje nadu!

Foto: Printscreen/RTS
Veliki broj građana u Srbiji zainteresovan je za vakcinaciju, a stručnjaci smatraju da je to i jedini način da se vratimo normalno životu.

Od početka masove vakcinacije do danas u 14.30 sati, vakcinu protiv korona virusa primile su 76.232 osobe u Srbiji. Preko portala e-Uprava za vakcinaciju do sada se prijavilo 466.000 građana.

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

SRBIJA SKINUTA SA "CRVENE LISTE": Menja se režim ulaska u Švajcarsku za naše državljane

SRBIJA SKINUTA SA "CRVENE LISTE": Menja se režim ulaska u Švajcarsku za naše državljane

MASOVNA AKCIJA VAKCINISANJA ŠIROM SRBIJE: U Šapcu nastavljena imunizacija, veliko interesovanje

MASOVNA AKCIJA VAKCINISANJA ŠIROM SRBIJE: U Šapcu nastavljena imunizacija, veliko interesovanje

Širom Srbije nastavljena je masovna vakcinacija, a građani koji žele da se vakcinišu mogu da iskažu interesovanje na portalu e-Uprava ili pozivanjem broja 0800 222 334.

Zamenik generalnog direktora KC Niš, prof.dr Radmilo Janković, kaže da vakcinacija pruža nadu da ćemo stati na put virusu i da postoji realna šansa da se u maju i junu vratimo normalnom životu.

Ističe da se vakcinacija u Nišu sprovodi na sedam punktova, da ima dovoljno vakcina, a tokom noći stiglo je još 5.100 doza.

- Ovo je dobar zamah u vakcinaciji i pruža nadu da ćemo stati na put virusu. Ukoliko bi se ovako nastavilo i narednih dana imali bi smo ozbiljan zamah u imunizaciji - kaže doktor Janković.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta Kraljevo Milanko Šekler rekao je da je važno što pre obaviti vakcinaciju kako bi se zaštitila najstarija populacija, koja se najviše čuvala tokom pandemije, ali i kako bi se što pre postigao imunitet.

Naglasio je da što pre treba da se vakcinišu i oni koji su po prirodi svog posla izloženiji virusu i mogu da se zaraze.

- Ako i osetljivu populaciju dodamo uz one koji su imali neki kontakt i imaju bilo kakvu zaštitu od virusa, on će u kratkom vremenskom periodu biti onemogućen i neće imati koga da zarazi tako lako kao do sada i onda će automatski da pada broj novozaraženih - istakao je Šekler.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
-2 Beograd