fbpx
Skip to main content
Valjevo

Uvek je vreme za sport: Za zdraviji život Valjevčana obezbeđena rekreacija tokom cele godine! (VIDEO/FOTO)

Foto: Privatna arhiva
Mnogi gradovi koji imaju zanačjno veće budžete, ne izdvajaju ni približno isto novca kao Valjevo.

Izreka “u zdravom telu, zdrav duh” nije samo obična floskula, već veoma važna poruka. U vremenima kada sve više sedimo i vreme trošimo na sedenje na poslu, ispred televizora i računara, veoma je važno da pronađemo vreme za rekreaciju i bavljenje sportskim aktivnostima. Za dugotrajniji život i bolje zdravlje neophodne je u svakodnevicu uključiti bilo kakve rekreativne aktivnosti. 

Da Valjevčani vode veoma računa o zdravlju i rekreaciji iz godine u godinu svedoče rezultati Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Valjevo koja broji sve više posetilaca. Ova ustanova je centar sportskih dešavanja i upravo se tu rekreiraju Valjevčani i oni najmlađi i oni najstariji. 

Da život na selu bude raj, a ne muka: Poljoprivrednici u Valjevu zbrinuti, gradskih subvencija ima u izobilju (FOTO)

Da život na selu bude raj, a ne muka: Poljoprivrednici u Valjevu zbrinuti, gradskih subvencija ima u izobilju (FOTO)

Genijalna, kreativna i maštovita Mara Raičković: Grad Beograd krije talenat o kojem se priča sve do Indonezije (FOTO/VIDEO)

Genijalna, kreativna i maštovita Mara Raičković: Grad Beograd krije talenat o kojem se priča sve do Indonezije (FOTO/VIDEO)

Za kulturniju budućnost Valjeva: Narodni muzej čuva tajne vekovima, a sada ih i modernizuje! (FOTO/VIDEO)

Za kulturniju budućnost Valjeva: Narodni muzej čuva tajne vekovima, a sada ih i modernizuje! (FOTO/VIDEO)

Ustanova za fizičku kulturu “Valis” Valjevo osnovana je odlukom skupštine opštine Valjevo 20. aprila 1990. godine. Može se smatrati polaznom osnovom za afirmaciju svih sportova koji su zastupljeni u Valjevu. Upravo ovde se možete rekreirati i održavati svoje telo zdravim, objekat je otvoren za građane Valjeva, ali i sve one koji žele da budu gosti “Valisa”. 

-Sportsko rekreativni centar “Petnica” srce ustanove, u letnjem periodu je omiljeno mesto svih građana. Lokalna samouprava daje izuzetno veliki doprinos i ima razumevanja da je veoma važna ustanova, da je ovo ustanova koja mora da obezbedi uslove da se svi građani rekreiraju i bave sportom. Ponosni smo na naš vaterpolo klub “Valis” koji je ove godine ušao u Super ligu i samim tim lokalna samouprava prepoznaje da smo mi prva barijera ispred Doma zdravlja i bolnice, jer oni gradovi koji ulažu u sport i rekreaciju imaju bolje i zdravije građanstvo što je i nama cilj - rekao je direktor UFK “Valis” Željko Ostojić.

U okviru ovog kompleksa nalaze se četiri bazena sa tribinama što odgovara potrebama održavanja vaterpolo i plivačkih takmičenja. Zbog korišćenja termalnog izvorišta, temperatura vode je tokom letnje sezone oko 28 stepeni, a tokom zimske sezone oko 26 stepeni. 

-Ove sezone smo prvi u Srbiji otvorili bazenski kompleks, već 28. maja su građani mogli na bazen, prošlo je više od 80.000 građana, ne računajući najmlađe koji ne plaćaju ulaz i izuzetno smo ponosni što Valjevčani mogu mnogo duže da se rekreiraju na bazenu. Na nivou Valjeva smo ponosni na ovaj sportski centar, a u prilog tome govori i činjenica da ovde dolaze i iz naše okoline, iz Šapca, Lajkovca, Lazarevca, raspoznaju šta nudimo i najbolja reklama je definitivno to što je svako ko je ovde bio jednom, ponovo došao nekom drugom prilikom – navodi direktor UFK “Valis” Željko Ostojić.

U saradnji sa gradskom vlašću sportski centar često daje podsticaje Valjevčanima i omogućava im da lakše i češće mogu da dolaze i bave se sportom. Tako je od ove godine doneta odluka da samohrani roditelji sa dvoje i više dece, kao i osobe sa smetnjama u razvoju i njihovi pratioci besplatno ulaze na bazene centra. Od ranije je već dogovoreno da sva deca starosti do 7 godina imaju besplatan ulaz, a popusti su obezbeđeni i za penzionere i studente. Tokom zime besplatan je ulaz za đake, penzionere i zdravstvene radnike.   

Nakon završetka ove sezone počinje zamena dotrajalih betonskih ploča u kompleksu centra i upravo je Grad odvojio 19 miliona dinara iz budžeta za tu namenu, kako bi posetiocima sportski centar bio još lepši. Takođe, Grad je izdvojio i 80 miliona za rad Ustanove za fizičku kulturu „Valis“. Valjevo spada u gradove koji u odnosu na svoj budžet izdvajaju najviše novca za sport. Mnogi gradovi koji imaju zanačajno veće budžete, ne izdvajaju ni približno isto novca kao Valjevo.

Projekat je finansiran iz budžeta Grada Valjevo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.    

 

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd