Skip to main content
Nevreme u Beogradu

VELIKI VREMENSKI OBRT U POPODNEVNIM SATIMA U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Meteorolog najavio električno pražnjenje, olujne i orkanske vetrove

Foto: Profimedia
U Srbiji će danas pre podne sunčano, a posle podne, uveče i tokom noći biće promenljivo i nestabilno, mestmično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguće i vremenske nepogode.

Prognozira se i jak pljusak, grad, jak i olujni vetar.

Meteorolog Marko Čubrilo najavio je da će danas vremenske nepogode doneti i više od 30 mililitara kiše. Kaže i da se trenutno najjače nestabilnosti projektuju nad severnom, središnjom i severoistočnom BiH, istokom Hrvatske, zapadnom, središnjom i severnom Srbijom.

- U utorak postoji velika verovatnoća da od sredine dana pa sve kasno uveče nad velikom delom regiona bude snažnih grmljavinskih pljuskova i lokalnih vremenskih nepogoda, koji će za kratko vreme donositi i preko 30 mm taloga, snažno električno pražnjenje, pojavu olujnog i orkanskog vetra na kratko kao i pojavu grada - napisao je Čubrilo na Fejsbuku a zatim dodao:

- Nestabilnosti će uglavnom dolaziti iz pravca zapada i jugozapadaTrenutno se najjače nestabilnosti projektuju nad severnom, središnjom i severoistočnom BiH, istokom Hrvatske, zapadnom, središnjom i severnom Srbijom - 

Na snazi je i najnovije upozorenje RHMZ- na visoku temperaturu i vremenske nepogode.

- I danas veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 36 stepena, od sutra temperatura u osetnom padu. Danas u drugom delu dana lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode - jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme, grad, jak i olujni vetar, sa najvećom verovatnoćom na severu, zapadu i jugozapadu Srbije - navodi se u upozorenju.

BONUS VIDEO: Putari popravljali trotoar pa otkopali džinovsku zmiju

 

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd