Skip to main content
Dan MUP-a

Veliko interesovanje građana za opremu i oružje POLICIJE (FOTO)

Foto: MUP
Cilj održavanja manifestacije da se MUP približi građanima

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Pinonirskom parku održava se taktičko-tehnički zbor na kome je građanima prikazana oprema i veštine pripadnika MUP-a.

U parku su postavljeni šatori i po organizacionim jedinicama izloženo je čime se bave i kakva oružja, oruđa i opremu koriste. Program je prilagođen najmlađima, postavljene su i veštačke stene na koja se deca penju i poligon za policijske pse. Njihovu pažnju privukli su i vatrogasci na platou ispred Starog dvora koji su im pokazali kako se gasi požar i ispravno rukuje protiv-požarnim aparatima. Deca su "okupirala" i štand Žandarmerije gde su se slikali "pod punom opremom" - sa štitom, kacigom, štitnicima...

Tu su bili izloženi i uređaji za protivdiverzionu zaštitu, balistički štit, teleskopska ruka koja operativcima omogućava da rade sa sumnjivim uređajima i objektima na udaljenosti od tri metra... Izložena su i oruđa podrške - automatski bacač granate, protivavionski mitraljez i mitraljez M84, kao i oprema Ronilačkog centra Žandarmerije. 

Mališanima su zanimljivi bili i policijski automobili i motori, a od pripadnika Saobraćajne policije su čuli kako da se ponašaju u saobraćaju.

Na štandu Uprave granične policije izloženi su uređaji za dnevno i noćno osmatranje, ogledala za vršenje protivdiverzionih pregleda, detektor eksploziva i narkotika... Na zboru su se predstavili i Naučno kriminalistički tehnički centar i Policijska akademija.

Cilj održavanja manifestacije je da se MUP približi građanima.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd