fbpx
Skip to main content
Vladimirci

Kako da nam život bude lepši i bolji: Opština Vladimirci ima sjajan "recept" za prosperitet (FOTO)

Foto: Privatna arhiva
Opština Vladimirci radi svakodnevno na razvoju svojih naselja kako bi došlo do poboljšanja kvaliteta života meštana

Opština Vladimirci su jedna od osam opština Mačvanskog okruga, koja se nalazi u plodnom i pitomom delu severozapadne Srbije, uz desnu obalu reke Save.

Vladimirci se nalaze na dvadeset kilometra od Šapca i četiri kilometra od puta Šabac - Valjevo.

Ribnička pećina jedinstven dragulj prirode! Šalitra iz njenih šupljina korišćena za pravljenje baruta u ustanku (FOTO)

Ribnička pećina jedinstven dragulj prirode! Šalitra iz njenih šupljina korišćena za pravljenje baruta u ustanku (FOTO)

NAJVEĆA SVETINJA OVOG KRAJA: Pogledajte kakve tajne krije "MALI OSTROG" u Malom Zvorniku (FOTO/VIDEO)

NAJVEĆA SVETINJA OVOG KRAJA: Pogledajte kakve tajne krije "MALI OSTROG" u Malom Zvorniku (FOTO/VIDEO)

"SVEDOK DA POSTOJIMO 300 GODINA U KONTINUITETU NA OVIM PROSTORIMA" Skriveni simbol grada na Đetinji duhovni svetionik (FOTO)

"SVEDOK DA POSTOJIMO 300 GODINA U KONTINUITETU NA OVIM PROSTORIMA" Skriveni simbol grada na Đetinji duhovni svetionik (FOTO)

Odavno je nažalost varoš koja se sporo razvijala, zbog udaljenosti od glavnih komunikacija, iako je od prvih dana sticanja nacionalne samostalnosti bila administrativni centar za Posavotamnavu.

U 19. veku u Vladimircima je podignuta tzv. sreska zgrada, a pre Prvog svetskog rata sagrađena je zgrada u kojoj je danas skupština opštine. Posle Drugog svetskog rata podignut je Spomen dom palih boraca sa funkcijama doma kulture, zgrada Osnovne škole, više stambenih i drugih objekata. Poljoprivreda je bila i ostala okosnica razvoja ove opštine. 

Da opština radi na svom razvoju, kako turističkom, tako i privrednom, infrastrukturnom i svim ostalim aspektima govori i podatak da svakodnevno rade na ostvarivanju već postojećih projekata i planiranju, kao i finansiranju novih. 

Vladimirci, iako je mala opština u Mačvanskom okrugu sa oko 18.000 stanovnika, izuzetno je bogata geotermalnim vodama temperature oko 56 stepeni Celzijusa, rešila je da iskoristi ovaj prirodni resurs kao stvoren za razvoj turizma. Od prošle godine radi se na projektu termalne bušotine koja će omogućiti izgradnju banjskog kompleksa u opštini. Ovakav projekat doneće sa sobom velike dobitke kada je reč o turizmu, ali i finanasijama u ovoj opštini.

Pored ovog značajnog projekta, opština Vladimirci i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog rade na razvoju i realizaciji Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja uz pomoć zajma Svetske banke.

Cilj projekta je unapređivanje dostupnosti kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do 6,5 godina, sa osvrtom na decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

Opština Vladimirci je jedna od opština koja je u drugom krugu dobila grantove za realizaciju raznih aktivnosti kroz Projekat inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Kroz ovaj projekat Opština Vladimirci u saradnji sa partnerima na lokalu: Predškolskom ustanovom "Suncokreti" Vladimirci, Crvenim krstom Vladimirci, Centrom za socijalni rad opštine Vladimirci i Domom zdravlja Vladimirci će deci iz društveno osetljivih grupa stvoriti uslove da imaju jednake mogućnosti za učenje i razvoj, kao i sva druga deca. Projekat koji se na Opštini Vladimirci realizuje pod nazivom "Moj vrtić - vrtić za svu decu" traje tri godine, a ovom prvom godinom realizacije istog obuhvaćeno je ukupno 25 dece iz sledećih naselja: Zvezd, Mehovine, Krnić i Vladimirci.

Ovim projektom opština Vladimirci radi na poljima bolje informisanosti roditelja o značaju uključenosti njihove dece u proces predškolskog obrazovanja kroz aktivnosti terenskih poseta, održavanja roditeljskih sastanaka, podele informativnih brošura roditeljima, dostupnosti informacija na lokalnim sajtovima i javnim glasilima, kroz radionice sa roditeljima, zatim povećan obuhvat dece iz društveno osetljivih grupa koji će pohađati predškolsku ustanovu kroz aktivnosti besplatnog prevoza do predškolske ustanove, dodele besplatnih udžbenika, program besplatne užine, kupovinu odeće i obuće, realizaciju dečijih predstava, priredbi i radionica, realizaciju dečijih izleta.

Ovim projektom opšina i njeni čelnici još jednom potvrđuju da su u službi svojih građana i da svakodnevno bez obzira na sve situacije rade na ekonomskom razvoju opštine, ali i poboljšanju kvaliteta života meštana u Vladimircima.

Projekat je finansiran iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd