Skip to main content
nestali muškarac

VLASTIMIRA IZ SEFKERINA NEMA VEĆ NEKOLIKO DANA: Pretragu vrše i policijski psi, porodica strahuje da je kidnapovan

Foto: Privatna arhiva
Proteklih dana ga je tražilo i 40-50 ljudi

Vlastimir Ćirika (59) nestao je 27. avgusta u Sefkerinu. U 13:54 je seo na bicikl da se provoza i od tada ga niko nije video. Kako je rekao njegov sin Mario, majka ga je nešto kasnije pozvala telefonom i već tada je bio nedostupan. Porodica je nestanak prijavila policiji istog dana. Vlastimir nije imao zdravstvenih problema, kaže sin, nestao je "iz čista mira". 

PAZITE SE! Nova PREVARA hara Srbijom - evo o čemu se radi

PAZITE SE! Nova PREVARA hara Srbijom - evo o čemu se radi

"VAKCINISAĆEMO SE SVAKE GODINE": Kako će u budućnosti izgledati borba protiv KORONA VIRUSA?

"VAKCINISAĆEMO SE SVAKE GODINE": Kako će u budućnosti izgledati borba protiv KORONA VIRUSA?

"OVO NE MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO!" Kočović najavio pik korone - Imaćemo dnevno i do 8.500 zaraženih

"OVO NE MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO!" Kočović najavio pik korone - Imaćemo dnevno i do 8.500 zaraženih

Kad je nestao, nosio je gornji deo trenerke dugih rukava, plave i donji deo crne boje.

- Pre nego što je izašao iz kuće, majka ga je nudila hranom, on rekao "Neka, posle ću". Ništa na njegovom licu ili u glasu nije ukazivalo na to da je nešto odlučio, bio je to jedan najnormalniji izlazak iz kuće. Pošto imamo kameru, videlo se da je otišao ne okrenuvši se. Naše selo je malo, ali prometno. Tatu svi znaju. Držimo prodavnicu, a i on se već 30 godina bavi snimanjem slavlja, rođendana, svadbi, zna ga ceo Banat - kaže njegov sin.

Kako kaže, proteklih dana ga je tražilo i 40-50 ljudi. Već četvrti dan, od 6 ujutru pa do mraka porodica je u potrazi, ali nema ni Vlastimira ni bicikla. Navodno ga je jedna žena videla kada je prelazio most.

- Svako ko ga poznaje, zna da nikad nije imao problema ni sa kim. Ne bi ništa uradio sebi niti bi mu neko nešto uradio - smatra sin. - Juče je i policija sa psima tragala za njim. Dali smo psu tatinu majicu da onjuši, trag je vodio ka šumi, ali ništa. Jutros je nekoliko nas bilo tamo, ništa nismo našli. Sekli smo šiblje mačetama, testerama... Išli smo i čamcima, sonarom smo pretraživali obalu. Zaključili smo da nije ni bio tu. Pitali smo i ribare, nikog nisu videli, vozače GSP-a... Pretraživali smo obalu i dronom, ništa. Mislili smo da angažujemo jednog Nišliju koji sa svojim psima može da pomogne u potrazi, ali tri kiše su pale od tada, pa ne bi imalo efekta, kao ni to što je vozio biciklu, jer nema tragova na zenlji. Ne znamo gde više da tražimo, čak se pitamo da nije kidnapovan, svašta nam prolazi kroz glavu - kaže sin.

Na svakoj stanici gradskog prevoza, od naselja Besni Fok do Pančevačkog mosta građani ovih dana mogu da vide obaveštenja da se za Vlastimirom traga.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd