Skip to main content
Saobraćaj

Ako vozite auto na plin, ovo su stvari koje morate da znate kako biste se zaštitili od eksplozije

Vozila koja se kreću uz pomoć plina imaju veći rizik od zapaljivanja, te stoga bi trebalo i obratiti dodatnu pažnju prilikom njihovog korišćenja

U javnosti se veoma često mogu videti vesti koje govore o eksploziji automobila, ali nažalost i o tragičnim pogibijama ljudi koji se nađu u automobilu u tom momentu. Neretko je uzrok eksplozija i paljenja automobila plinska boca koja se nalazi u gepeku vozila.

SEOSKO IMANJE SA KUĆOM OD 100 KVADRATA NIKO NEĆE DA KUPI: Košta svega 6.000 eura, a razlog za to je PRETUŽAN!

Vozila koja se kreću uz pomoć plina imaju veći rizik od zapaljivanja, te stoga bi trebalo i obratiti dodatnu pažnju prilikom njihovog korišćenja i održavanja same plinske boce.

Pre svega, savet svim vozačima jeste da pažljivo rukuju bocama i da se informišu o tome kako da utvrde koja je plinska boca testirana, a koja ne. Na svakih pet godina treba ispitati ispravnost boce, a to se može proveriti u tehničkim servisima, gde će se utvrditi da li je došlo do popuštanja šavova boce ili do korozije iste. Ukoliko nije, plinska boca se može ponovo upotrebljavati.

VOZITE AUTO NA PLIN? PRETI VAM OPASNOST OD EKSPLOZIJE: Evo kako da se zaštitite od stravične nesreće koja vas može zadesiti!

Tehnički pregled
Tehnički pregled
Foto: Profimedia

Prilikom promene gasne boca treba promeniti i zatvarač između boce i redukcijskog ventila. Gas ima sposobnost razlaganja nekih gumenih materija i zato može doći do njegovog oštećenja. Posle svake upotrebe treba dobro proveriti da li je ventil zatvoren, jer ukoliko nije može doći do eksplozije.

Takođe, veoma opasno je i krto i dugo upotrebljivano crevo. Na njemu može doći do sitnih pukotina kroz koje može da curi gas. Najbolje je to proveriti tako što premažete crevo sapunicom, otvorite ventil i ako se prave mehurići, crevo više nije za upotrebu.

Neki od saveta uz pomoć kojih možete smanjiti mogućnost eksplozije jesu i ti da boce kupujete na proverenim mestima, skladištite ih iznad površine zemlje, odmaći ih dovoljno od toplih predmeta i zapaljivih materija i tome slično.

UŽASAVAJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA! Roditelji, OBRATITE PAŽNJU, pogledajte da li je vaše dete PATOLOŠKI KOCKAR

U gepeku, u blizini boce, nemojte držati novine, krpe, bilo kakve zapaljive stvari, kako ne bi došlo do paljenja i strašnih posledica.

Osigurajte sebi bezbednu vožnju i vodite računa o svom automobilu, a posebno pažnju usmerite na redovno kontrolisanje plinske boce.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgledaju NAJBRUTALNIJE vojne vežbe na svetu

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd