fbpx
Skip to main content
Vulin

Tradicionalni prvomajski uranak na hipodromu u Karađorđevu: Svečanost uveličao ministar odbrane (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane
Pokrovitelj programa bila je opština Bačka Palanka

Tradicionalnom Prvomajskom uranku na hipodromu "Mladost" u Karađorđevu danas je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, predsednika Skupštine opštine Bačka Palanka Mite Lačanskog i mnogobrojnih gostiju.

MONSTRUMI zapucali tokom prvomajskog URANKA: Teško ranjena roda više neće moći da LETI (FOTO)

Srbija na pikniku: Prasiće spasili ćevapi, muzika trešti, a JEDNA STVAR ozbiljno zabrinjava kako dan odmiče (FOTO)

Uranak su organizovali Ministarstvo odbrane, Turistička organizacije Bačke Palanke, Konjički klub "Karađorđevo" i Vojna ustanova "Morović", pogon Karađorđevo.

Čestitajući pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Međunarodni praznik rada, ministar odbrane je rekao da je Vojska Srbije deo naše tradicije i uvek je tu da bude deo svakodnevnog života svakog našeg građanina. 

Uranak - Karađorđevo
Uranak - Karađorđevo
Foto: Ministarstvo odbrane

- Ergela Karađorđevo je nešto čime se mi u Vojsci veoma ponosimo, a znam da se ponosi i Bačka Palanka, kao što se ponosi čitava Srbija. Možete očekivati da ćemo u narednom periodu vratiti neke tradicije koje su nam služile na čast i koje će svakako biti izvor velikog zadovoljstva i ponosa za sve nas - rekao je Vulin.

Zvanični program, čiji je pokrovitelj opština Bačka Palanka, započeo je izložbom pastuva, nakon čega je manifestacija i svečano otvorena. Usledio je nastup kulturno-umetničkih društava da bi tokom popodneva organizovana i vožnja zaprega, s prikazom umešnosti vozača i grla u kategorijama dvopreg, četvoropreg i deca vozači.

Uranak - Karađorđevo
Uranak - Karađorđevo
Foto: Ministarstvo odbrane

U nastavku programa organizovana je kružna revija i izbor najlepših zaprega, nakon čega su gosti obišli muzej Ergele „Karađorđevo” Vojne ustanove "Morović", a deca su imala priliku i da jašu ponija

 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd