fbpx
Skip to main content
Marija Milošević

"ŽALIM ŠTO SAM ROĐENA U BEOGRADU" Ovako je govorila Marija Milošević, a ovo je njen poslednji razgovor sa ocem

Foto: Youtube/Printscreen/Azra Redžić Radulović/RTS pirntscreen
Marija još od hapšenja svog oca živi u Crnoj Gori, potpuno povučeno i u samoći, a njene komšije za nju imaju reči hvale.

Marija Milošević (53), ćerka pokojnog predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, već punih 19 godinaživi na Cetinju u Crnoj Gori. Ćerka Miloševića napustila je zemlju 2001. godine, odmah nakon što je Milošević izručen Hagu i od tada živi u susednoj zemlji. Kako su ranije za srpske medije govorile njene komšije u tom crnogorskom mestu Marija gotovo da ne izlazi iz kuće.

Ćerka bivšeg predsednika je prema ranijim tvrdnjama komšijama sve vreme zatvorena u kući, kao i da su stalno spuštene roletne. Kako su pričali nju niko nije video, a njena povučenost je postala odavno uobičajena za njih.

OSEĆATE SE UMORNO SVAKI DAN? Evo šta to govori o vašem zdravlju i KAKO DA TO PROMENITE!

OSEĆATE SE UMORNO SVAKI DAN? Evo šta to govori o vašem zdravlju i KAKO DA TO PROMENITE!

VILA NA CETINJU U KOJOJ MARIJA MILOŠEVIĆ ŽIVI: Roletne su uvek spuštene, a kapija zaključana (FOTO)

VILA NA CETINJU U KOJOJ MARIJA MILOŠEVIĆ ŽIVI: Roletne su uvek spuštene, a kapija zaključana (FOTO)

"PUCALA SAM OD MUKE, BILA SAM VAN SEBE": Marija Milošević do detalja opisala noć kada je uhapšen Slobodan (FOTO/VIDEO)

"PUCALA SAM OD MUKE, BILA SAM VAN SEBE": Marija Milošević do detalja opisala noć kada je uhapšen Slobodan (FOTO/VIDEO)

- Ne druži se ni sa kim, povremeno je poseti bivši muž Slobodan Bulatović, koji je jedini i ovih dana ulazio u dvorište - rekli su tada oni. 

- Džabe je tražite, ona je sve rođake vratila s kapije. Jednostavno, ne želi ni sa kim da priča. Ima dvojicu momaka koji joj pomažu i tog jednog za koga se priča da joj je partner, i to je sve. Vrlo je oprezna i neprimetna jer ne želi da je iko uslika, a kamo li bilo šta više. Zato nikad ne podiže roletne, niti izlazi u dvorište - rekao je svojevremeno za medije jedan od komšija.

Kako su tada rekle komšije Marija je zavijena u crno od kada joj je umro otac u Hagu, a situacija se nije promenila ni nakon što joj je umrla i majka Mirjana u Moskvi. 

Marija Milošević
Foto: Youtube Printscreen/Azra Redžić Radulović

Ipak, komšije za nju imaju samo reči hvale i kažu da je dobra komšinica i jako prijatna žena. Kažu da komšije koje joj se najave jedino mogu s njom da popiju kafu, i da se retko dešava.

- Ma čudan je to život, ali ona zna da je ovde na Cetinju najsigurnija - rekao je jedan od komšija pre nekoliko godina.

Marija Milošević već godinama živi u Crnoj Gori, i, iako već ima potrebna dokumenta za putovanje van Crne Gore, prema ranijim navodima medija, sva je prilika da neće doći u Srbiju. Razlog za to je njen stav da je njenoj porodici "naneta velika nepravda". 

kuća
Foto: Printscreen/TV Pink

Ona je u jednoj intervjuu rekla da je razočarana odnosom Srbije prema njenoj porodici, te zato ne namerava da više ikad dođe u Beograd. 

- Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopšte rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na letovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovde s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas srećni i zajedno - rekla je jednom za srpske medije Marija u intervjuu.

Poslednji put se čula sa ocem je bilo u petak uveče, 10. marta 2006. godine, kada joj je rekao: "Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota. Nije se javio", rekla je Marija i dodala da sumnja u zvanične podatke o uzroku njegove smrti.

Govoreći o sahrani oca u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, Marija je rekla da misli da niko od njih, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji.

- Ima latinska poslovica koja kaže: Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje! - rekla je tada Marija. 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd