Skip to main content
Aerodrom

Zbog rudnika zlata SRPSKI AERODROM mora HITNO BITI IZMEŠTEN

Foto: Profimedia/ilustracija
Otvaranje novog rudnika bakra i zlata na potezu "Čukaru peki" kod Bora, koje se očekuje do 2022. godine, aktuelizovalo je i pitanje izmeštanja borskog aerodroma budući da se nalazi na delu gde će se odvijati eksploatacija.

- Borski aerodrom je građen od samodoprinosa meštana. Naravno da podržavamo otvaranje novih rudnika, ali je naš stav i da se postojeći aerodrom mora izmestiti na drugu lokaciju. Imali smo nekoliko razgovora sa čelnim ljudima kanadskog "Nevsuna" koji je upravljao projektom "Čukaru peki", a sada ćemo pregovarati na isti način i pod istim uslovima sa kineskom kompanijom "Ziđin" koja je kupila tu kanadsku firmu - kaže gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Ministarstvo saobraćaja prema njegovim rečima podržava ideju lokalne samouprave da se mora izgraditi novi aerodrom jer je to strateški bitna tačka za istočnu Srbiju.

- Ministarstvo odbrane je takođe naglasilo važnost borskog aerodroma. Sa novim vlasnikom rudnika ćemo razgovarati kako i na koji način da rešimo ovo pitanje - podvukao je Milikić.

Borski aerodrom se prostire na oko 60 hektara. Ima pistu dužine 1.080 metara i širine 30 metara i upravnu zgradu sa hangarom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd