Skip to main content
Nemačka vojska

Dvadeset ISLAMISTIČKIH INFILTRATORA pristupilo nemačkoj armiji!

Foto: Profimedia
Nemačka vojska je razotkrila desetine vojnika sa džihadističkim tendencijama koji su se pridružili armiji kako bi prihvatili rigorozan trening vezan za sisteme naoružanja i taktiku, u nadi da će ih koristiti u budućim terorističkim napadima, u zemlji i inostranstvu, javili su lokalni mediji.

Nemačka Vojna kontraobaveštajna služba, MAD, indentifikovala je 20 vojnika na aktivnoj dužnosti kao islamiste, i 60 drugih stavila na listu nadgledanja zbog njihovih ekstremističkih pogleda, ističe Die Welt.

Agencija je rekla da su islamistički infiltratori posebno zainteresovani za napredni trening naoružanja i taktike, koji bi mogao da bude koristan za buduće napade u Nemačkoj i inostranstvu.

nemačka vojska
Foto: Profimedia/ilustracija

Oficiri za regrutaciju širom zemlje su saopštili ''individualne kriteriju za kandidate koji žele da se pridruže Bundesveru (nemačkoj vojsci) za samo nekoliko meseci i izrazito su zainteresovani za intenzivni trening za rukovanje naoružanjem i obuku iz taktike – zabeležila je MAD.

Tokom ''Grundausbildunga'', nemačke obuke u vojnom kampu, regruti se obučavaju za gađanje vojnim naoružanjem, pružanje prve pomoći, čitanje mape i topografiju. U tom periodu oni uče i osnove šumskog i urbanog ratovanja, a

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd