fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

AMERIČKE SLUŽBE UMEŠALE SVOJE PRSTE? Kriminolog otkrio šta se krije iza naprasnog puštanja Nikole Vušovića na slobodu

Foto: Profimedia/Ilustracija/MUP
Nikola Vušović Džoni, koji je, navodno, blizak "kavčanima", i koji je hteo da postane jedan od naslednika Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, pušten je na slobodu pošto je prethodno bio uhapšen u Dominikanskoj Republici po srpskoj poternici.

Sumnja se da iza njegovog puštanja na slobodu stoje američke službe, kako bi se sprečilo odavanje informacija o tome kako i kojim putem droga iz tog regiona stiže na Balkan, ističe bivši operativac Božidar Spasić.

SAVET NUTRICIONISTE: Redovno konzumirajte OVU namirnicu - prepuna proteina, a čini ČUDA za organizam!

SAVET NUTRICIONISTE: Redovno konzumirajte OVU namirnicu - prepuna proteina, a čini ČUDA za organizam!

ZVICER, VELJA I MARE DVA MESECA "PARTIJALI" PA PALI U RUKE POLICIJE: Otkriveni detalji pretresa VILE vođe kavačkog klana

ZVICER, VELJA I MARE DVA MESECA "PARTIJALI" PA PALI U RUKE POLICIJE: Otkriveni detalji pretresa VILE vođe kavačkog klana

VELJA IZBEGAO KIŠU METAKA! Zaštićeni svedok OTKRIO PLAN kako je trebao da bude LIKVIDIRAN Belivuk - eskivirao SAČEKUŠU na aerodromu!

VELJA IZBEGAO KIŠU METAKA! Zaštićeni svedok OTKRIO PLAN kako je trebao da bude LIKVIDIRAN Belivuk - eskivirao SAČEKUŠU na aerodromu!

Nikola Vušović Džoni uhapšen je nedavno u Dominikanskoj Republici po poternici Srbije koja je za njim bila raspisana po nalogu Višeg suda u Beogradu.

Beogradski mediji su pisali da je reč o čoveku povezanom sa crnogorskim "kavačkim klanom", kao i da je planirao da preuzme poslove Velje Nevolje.

Međutim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je sinoć u emisiji "Ćirilica" da Nikola Vušović Džoni više nije u pritvoru.

Jeste li vi skoro videli jednu vest, da je uhapšen Nikola Vušović Džoni u Dominikanskoj Republici. Jedan od naslednika vođa "kavačkog klana". Bio je u ekstradicionom pritvoru. E, on više nije uhapšen - rekao je Vučić. - Slobodan je kao ptica. A vi znate ko tamo jedini odluke donosi. Koja zemlja i na koji način. I pri tome smo bili upozoreni da će se to desiti - kazao je predsednik.

Nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Boža Spasić rekao je da iza puštanja Džonija na slobodu stoji američka obaveštajna služba.

Kad se radi o Dominikanskoj Republici i ostalim sličnim malim zemljama, tamo glavnu reč ima američka obaveštajna služba, zapravo CIA. Vrlo je verovatno da je to rezultat dogovora CIA sa određenim kartelima, jer on je uhapšen po nalogu DEA. Međutim, postoje određeni politički ili kriminalno politički elementi, i u tom slučaju CIA može čak da spreči izručenje, da pusti osobu iz zatvora ili da na bilo koji način omogući da lice koje se traži jednostavno nestane bez traga. Tako da računam da će on sada biti negde sakriven na nekoj drugoj lokaciji - navodi Spasić, i dodaje:

Nikola Dzoni koji je hapsen u Dominikanskoj republici
Foto: InstagramPrintscreen

Ono što je interesantno jeste da je on tesno povezan sa grupom Veljka Belivuka, i očito je da se prate zbivanja u Beogradu. Prilikom njegovog hapšenja, čak iako je posedovao lažne putne isprave, nije zatražena ni provera identiteta preko Interpola, pa mi nismo ni mogli da podnesemo nikakav zahtev.

Činjenica je da je on pod patronatom stranih obaveštajnih službi, i ono što se pretpostavlja jeste da je on zapravo uključen u davanje informacija DEA o kanalima, putevima droge, i da zato postoji dogovor DEA-CIA da se on ne isporuči Srbiji, jer znaju da bi on mnogo pomogao u slučaju Belivuka, a otkrili bi se i kanali kojima droga dolazi s tih prostora u Srbiju - kaže on, dodavši da se tako nešto ne dešava prvi put.

Dakle, to je američka služba - verovatno je da se radi o CIA, i ovo ne bi bilo prvi put da američka agencija zapravo kontroliše deo jugoslovenskog, srpskog ili balkanskog kriminalnog dela, koristeći ga za neke svoje mračne i prljave poslove. Zato je cela operacija zavijena u jednu nepoznanicu, a to su ti takozvani mokri poslovi. Znači da će njemu sada da ponude neki drugi posao ili će ga skloniti na neku drugu lokaciju - zaključuje Spasić.

Podsetimo, sumnja se da je Vušović hteo da postane jedan od "naslednika" Veljka Belivuka, koji je u pritvoru i pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja je izvršila niz ubistava, bavila se preprodajom droge i drugim krivičnim delima.

 

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd