Skip to main content
Barbara Vitez

Barbara je OTETA, videla je NEŠTO ŠTO NE TREBA: Otac nestale devojčice sumnja u ZVANIČNU VERZIJU nesreće

Foto: Facebook/Vitèz Endre
Endre Vitez tvrdi da je njegova ćerka živa

- Moja ćerka Barbara nije pala sa mosta u Tisi i udavila se, već su je kriminalci kidnapovali i prodali u Mađarsku ili Rumuniju jer je videla nešto što nije smela - priča Endre, otac Barbare Vitez (15), koja je 25. novembra 2016. godine sa drugarima otišla na rođendan i nikada se nije vratila. Ni posle godinu i po dana nema ni traga ni glasa o devojčici već samo sumnja da je upala u Tisu.

Kako priča Endre, policija i Tužilaštvo kao da kriju nešto od porodice, jer nemoguće je da posle toliko vremena nema nikakvih saznanja šta se sa njom dogodilo.

Ono što je posebno izazvalo sumnju kod nesrećnih roditelja jeste da su se nedavno dve osobe utopile u Tisi, a da su tela vrlo brzo pronađena.

- Tisa je mala reka, nije to Dunav. Svaki slučaj samoubistva koji se ovde na mostu dogodio bio je rešen veoma brzo. Ženu koja je skočila našli su već posle četiri dana. Jednog dečka koji je tako okončao sebi život ronilačke ekipe su pronašle za tri dana, a vreme je bilo isto, hladno i napadao je sneg kao i kada je moja Barbara nestala. Kako onda to da samo moje ćerke nema ni posle 17 meseci - pita se Endre i dalje u neverici.

Barbara Vitez
Foto: Facebook/Printscreen/Vitèz Endre

Svedoci lažirali poligraf

Kako objašnjava detektiv Đokić, poligraf koji je rađen dečacima koji su bili sa Barbarom kobne noći nije validan pošto su imali prevodioca.

- Ti momci su na poligrafu imali prevodioce na mađarski i samim tim takav detektor laži nema nikakvu validnost jer vi ne znate šta su im i kako oni prevodili. Neophodno je da se ponovo podvrgnu poligrafu, i to na srpskom jeziku, koji i razumeju i svakodnevno koriste - smatra Đokić.

Barbara nije upala u Tisu, i dalje tvrdi otac, policija i spasioci su sve detaljno pretraživali mesecima.

- Policija, specijalci, posebno obučeni ronioci, samo još američke "Foke" nisu pretraživale Tisu i uprkos svemu ništa nije nađeno. Makar da su našli delić tkanine od njene garderobe, pa i da poverujem u tu njihovu priču, ali ovako stvarno ne mogu. Barbara se nije utopila - tvrdi Vitez.

Ovaj očajni otac otkrio je i da su među Barbarinim školskim drugovima sve glasnije priče kako je nesrećna devojčica videla nešto što nije smela, zbog čega je kidnapovana i odvedena u inostranstvo.

- Deca koja su bila prijatelji moje ćerke i išla sa njom u školu ispričala su mi da je Barbara platila ceh toga što je videla nešto što nije trebalo. Zbog toga je kidnapovana i prodata u inostranstvo. Prema informacijama koje imam, trenutno se nalazi u Mađarskoj ili Rumuniji, ali ne mogu da je pronađem jer nemam pomoć naše policije. Oni nama roditeljima ne žele da daju nijedan papir o tome šta su do sada uradili u istrazi jer iz nekog razloga kriju istinu da je Barbara živa - smatra Endre, i dodaje da je njemu i njegovoj ženi u Senti ugrožena bezbednost jer ne žele da odustanu od potrage za ćerkom.

- Mi ovde više nismo bezbedni. Mene su na ulici prepali ljudi i pripretili mi da je za moje dobro da prestanem da dižem frku oko Barbarinog nestanka i da se iselim iz Sente. Moja žena je isto imala takvu situaciju kada ju je pre nekoliko meseci napao maskiran čovek sa kapuljačom. Ne znam kako će ovo po nas da se završi, ali od potrage za Barbarom nećemo odustati ni po koju cenu - napominje Endre.

Barbara Vitez
Foto: Facebook/Nyereményjátékok és egyéb hírek

Traljava istraga

Sa njim se slaže i privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), koji je angažovan od strane Barbarinih roditelja i već mesecima istražuje ovaj slučaj. On tvrdi da u izveštajima postoje krupne nelogičnosti i da je neophodno ponovo ispitati momke koji su bili sa Barbarom u društvu kobne noći.

- Istraga o Barbarinom ubistvu je urađena traljavo, trajala je prekratko i u njoj ima pregršt nelogičnosti. Kao prvo, da je devojčica zaista upala u Tisu, do sada bi sigurno bila nađena jer je policija najdetaljnije pretražila celo korito kod Sente. Kao drugo, dogodila se i jedna misteriozna stvar, a to je da je policija Barbarinog oca obavestila o nestanku ćerke 15 minuta pre nego što su momci koji su sa njom bili prijavili slučaj. Postavlja se pitanje kako je policija to mogla da zna za nestanak koji je prijavljen tek 15 minuta posle toga. Uz sve to, porodici nije dostupan nijedan dokument iz istrage pa deluje kao da je neko namerno koči. Zbog toga ćemo mi zajedno sa advokatima pomoći porodici da podigne krivične prijave protiv tih momaka koji su bili sa Barbarom, jer oni moraju biti ponovo ispitani. Tu leži rešenje slučaja - kategoričan je Đokić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
kiki's picture

kiki

Ona dva momka ponovo ispitati na poligrafu, razmotriti ono u vezi pisma o postojanju trece osobe.

1 | 0
Azra's picture

Azra

Da ispitati gde je bila na rodjendanu te momke I sakim ici kod predsedn.ako treba da uradi sve da se devojka nadje

0 | 0

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd