fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

BELIVUK ZA DVA DANA PRED OČIMA JAVNOSTI! U Beograd stiže i crnogorski tužilac - razrešavaju se zločini kavčana

Foto: Profimedia/SD ilustracija
Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je poziv Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore da prisustvuje ispitivanju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića u sredu u Specijalnom sudu u Beogradu.

Oni će biti ispitani u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana.

JEDINI PRAVI SRPSKI DON! Bio je bog i batina za kriminalce - vladao AMERIČKIM PODZEMLJEM, zvali su ga "kum svih kumova"

JEDINI PRAVI SRPSKI DON! Bio je bog i batina za kriminalce - vladao AMERIČKIM PODZEMLJEM, zvali su ga "kum svih kumova"

GORANOVI SINOVI NEĆE U ZATVOR AKO SU POMAGALI OCU?! Istraga za ubistvo Đokića u završnoj fazi, a nova saznanja ne prestaju da ŠOKIRAJU SRBIJU

GORANOVI SINOVI NEĆE U ZATVOR AKO SU POMAGALI OCU?! Istraga za ubistvo Đokića u završnoj fazi, a nova saznanja ne prestaju da ŠOKIRAJU SRBIJU

STRAVIČNA NESREĆA KOD UMKE: Mladić (21) povređen - hitno prebačan na VMA

STRAVIČNA NESREĆA KOD UMKE: Mladić (21) povređen - hitno prebačan na VMA

- Zamolnica nam je dostavljena 8. novembra ove godine. Sud je odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra. Saslušanje je zakazano za sredu i tome je obavešten crnogorski tužilac, koji može prisustvovati saslušanju - rekli su iz TOK.

Ako se ne pojave, naše tužilaštvo će ih saslušati, a onda će iskazi Belivuka, Miljkovića i Jankovića biti prosleđeni SDT u Podgorici.

Adis Spahić
Foto: Facebook/Printscreen

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

UBISTVA

Damir Hodžić i Adis Spahić nestali su 14. oktobra prošle godine. Sumnja se da je Veljku Belivuku i ostalima iznajmljena kuća u naselju Spuž u Danilovgradu za zločin, gde je Hodžić namamljen i ubijen. Belivuk, Miljković i Janković su, kako se sumnja, ilegalno ušli u Crnu Goru da bi po nalogu nepoznate osobe, za koju se veruje da je zapravo Zvicer, ubili Hodžića. Istovremeno, po dolasku u Crnu Goru oteli su "škaljarca" Mila Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan.

Marko Miljković
Foto: Printscreen/TV Pink

Navodno, preko njegovog Skaja su istog dana kada su ubili Hodžića i Spahića u kuću u Ritopeku namamili i Lazara Vukićevića . Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru, zajedno su ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem pomogao Radoje Živković, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore. Živković je inače rođak Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana" koji je u bekstvu.

PORUKA

Prema navodima izvora iz postupka koji se protiv njih vodi u Crnoj Gori, Belivuk je Hodžića ubio čim je došao u kuću u Spužu. Hodžića je, kako je utvrđeno tokom istrage, do Spuža dovezao njegov rođak Spahić. Oko 15 sati u kuću su stigli Belivuk, Miljković i Janković. Belivuk je odmah ubio Hodžića tako što mu je ispalio hitac u glavu. Sva trojica su potom nasrnula na Spahića, vezali ga, kao i Radulovića. Istog dana, kako se sumnja, ubili su i Spahića.

O onome što se dogodilo u kući Belivuk je navodno preko "Skaja", glasovnom porukom, obavestio ostale pripadnike grupe koji su bili u Beogradu.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd