Skip to main content
Ivan Kontić

BIVŠI REPREZENTATIVAC U DŽUDOU OSTAJE IZA REŠETAKA! Tri puta odlagan početak suđenja, poznat datum glavnog pretresa

Foto: SD/Ilustracija/MUP
Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, optuženom da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića (28) iz Beograda, ponovo je produžen pritvor do 30. maja.

Glavni pretres u ovo slučaju je zakazan za 25. maj, a Kontić će na suđenje biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi, u kojem se nalazi od decembra 2020. godine kada je iz Crne Gore isporučen našim pravosudnim organima.

Početak suđenja je do sada tri puta bio odlagan i to najpre, 1. decembra a zatim i 29. decembra prošle godine i u oba slučaja zbog bolesti postupajućeg sudije, a zatim i 14. marta ove godine, jer je slučaj dodeljen drugom sudiji.

Na optuženičkoj klupi pored Kontića, sešće i O.L. osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučen Miljan Mandić, kao i L.V. koji se tereti da je pomogao O.L. posle počinjenog krivičnog dela. Njih dvojica su u pritvoru proveli mesec dana, a zatim su pušteni da se brane sa slobode.

Na pripremnom ročištu održanom 1. novembra prošle godine, koje je bilo zatvoreno za javnost, sva trojica optuženih su negirali da su počinili krivično delo koje im se optužnicom stavlja na teret.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd