fbpx
Skip to main content
Nasilje

BOLNA ISPOVEST SVEŠTENIKOVE ŽENE: Trpela sam nasilje 23 godine, niko me ne razume

Foto: Profimedia
Dva puta podnosila krivičnu prijavu, ali ju je iz straha i nemoći oba puta povukla

Psihičko i fizičko naselje od supruga je počelo je posle nekoliko godina braka. Poslednje tri-četiri godine sve je češće i intenzivnije. Osećam se veoma loše i mnogo mi je teško, ne mogu da pričam o tome. Želim da se spasem

Ovim rečima počinje svoju potresnu ispovest Danijela R, koja trpi suprugovo nasilje skoro 23 godine. Inače, suprug joj je sveštenik.

- Deca su nam odrasla i žive kod oca. Oni su tako odlučili, ja tu ne mogu ništa. Jednom sam ga ostavljala, otišla sam kod majke, ali sam se ipak vratila. Ni sama ne znam zašto. Ipak je on ugledan čovek u drštvu, ali niko ne zna kroz šta sam sve prolazila pored njega. Nemam podršku svoje porodice da ga napustim, niko me ne razume - priča ova nasrećna žena.

Ona je dva puta podnosila krivičnu prijavu, ali ju je iz straha i nemoći oba puta povukla.

POMOZITE DA SE PRONAĐE RADOSLAV: Nestao radnik zimske službe kada je krenuo u bazu na Konjarniku (FOTO)

sveštenik, crkva
Foto: Profimedia/ilustracija

 - Jednom sam se obraćala centru za socijalni rad. Pre pet godina sam ga prijavljivala policiji posle batina koje sam dobila. Intervenisali su, ali ništa konkretno nisu uradili, samo su ga opomenuli. Strašno. Sada sam ponovo pokrenula krivičnu prijavu jer me je brutalno istukao. Imam i lekarsko uverenje o povredama koje mi je naneo, što sam i priložila uz prijavu policiji -  navodi Danijela.

RODITELJI OPREZ, DROGIRANJE POSTALO MODA: Klinci uzimaju šta god im padne šaka!

žena plače
Foto: Profimedia/ilustracija

Njen muž je jednom podnosio tužbu za razvod, ali su ga njegovi prijatelji ubedili da je povuče.

- Verovatno su ga nagovorili da ne bi pukla bruka. Ja još uvek nisam pokrenula razvod braka, želim da ga on pokrene. Još nemam nikav plan, volela bih da nađem neki posao i da stanem na svoje noge. Imam majku, ali mi se čini da mi je ona slaba podrška. Obratila sam se sigurnoj kući za pomoć i nadam se da ću uspeti da pronađem neko rešenje i da stavim tačku na nasilje koje godinama trpim i o kojima ćutim - završava svoju bolnu ispovest ova žena.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd