Skip to main content
Milan i Stefan Džonić

"SLEDEĆI KORAK U ISTRAZI KLJUČAN ZA BRAĆU" HAOS U ZATVORU: Evo zašto su Džonićevi sinovi ostali u pritvoru - ispituje se svaki detalj

Foto: Facebook/Printscreen
Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke, trenutno su u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Đokić.

Zbog sumnje da su povezani sa ubistvom tročlane porodice Đokić iz Aleksinca u pritvoru do isteka zakonskog roka ostaće braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca kao i sinovi glavnooptuženog Gorana Džonića, Milan i Stefan Džonić.

DŽONIĆ ŠOKIRAO POLICIJU IZJAVOM: "Pištolj znam da koristim i u mraku"

DŽONIĆ ŠOKIRAO POLICIJU IZJAVOM: "Pištolj znam da koristim i u mraku"

TAJNA O UBISTVU ĐOKIĆA OSTALA ZAPISANA NA CEDULJICI! Najjači dokaz u istrazi napokon izašao na videlo - Džonić zaboravio na ovo

TAJNA O UBISTVU ĐOKIĆA OSTALA ZAPISANA NA CEDULJICI! Najjači dokaz u istrazi napokon izašao na videlo - Džonić zaboravio na ovo

JEDAN OD BRAĆE U VREME UBISTVA BIO NA AUTO-PUTU? Jojke pali na OVOM pitanju na POLIGRAFU - isplivali novi detalji

JEDAN OD BRAĆE U VREME UBISTVA BIO NA AUTO-PUTU? Jojke pali na OVOM pitanju na POLIGRAFU - isplivali novi detalji

Krivično veće Višeg suda u Nišu odbilo je žalbe na pritvor koje su uputili njihovi advokati.

- Što se tiče mojih branjenika Milana i Stefana Džonića, dosadašnjem tokom istrage se ne uviđa njihova odgovornost za zločin. Nema indicija da su na bilo kakav način učestvovali u zločinu, smatram da je i ovih 15 dana isuviše pritvora obzirom na to da nemaju nikakve veze sa zločinom. Bezveze sede u pritvoru što se kaže. Ostanak u pritvoru je na snazi bez obzira na moju žalbu iz razloga što je uznemirena javnost i zato što je zaprećena zatvorska kazna 10 godina. Oni nikako nisu mogli da budu direktni izvršioci dela - rekao je branilac braće Džonić, advokat Filip Domazet.

Advokat Domazet kaže da su sledeći koraci u ovoj istrazi vezani za različita veštačenja koji se očekuju u narednom periodu.

- Od početka istrage sprovede su brojne istražne radnje. Sad je predmet u fazi veštačenja, tako da očekujemo da blagovremeno počnu da pristižu rezultati. Neću da preudiciram, ali nadam se da neće biti produžen pritvor - rekao je Domazet.

Do sada je tokom predistražnih radnji saslušano 16 svedoka, a među njima je bila i majka braće Milošević.

Podsetimo, Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke, trenutno su u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Đokić.

- Istina je da su moja deca poštena i nevina u svemu ovome i dokazaće se tako. Ukaljana je čast dve porodice - rekla je nedavno vidno potrešena majka.

Branilac Miloševića izjavio je ranije da braća Jojke nikako ne mogu da se povežu sa ovim zločinom, jer kako kaže, imaju jak alibi i čvrste dokaze.

- Dokazali su nevinost braće Milošević, njih ne mogu uopšte da povežu sa ovim delom. Imaju alibi i imaju čvrste dokaze - branilac Miloševića, advokat Mladen Magdelinić i dodao da predlaže nove dokaze sa puteva Srbije, koji imaju snimkle sa naplatnih rampi autoputu za veče ubistva.

Osumnjičenima za 15 dana ističe pritvor, a njihovi branioci očekuju da će protiv njihovih klijenata biti obustavljena istraga.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd