fbpx
Skip to main content
CarGo

CarGo nastavlja pravnu borbu: Krivična prijava protiv inspektora zbog zloupotrebe službenog položaja

Foto: CarGo
Nakon prve oslobađajuće presude koja je potvrdila da CarGo posluje u skladu sa zakonima, direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić i predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv inspektora drumskog saobraćaja Dragana Milićevića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, podnetoj Odeljenju za borbu protiv korupcije, Milićević je  prekoračio granice svojih službenih ovlašćenja, koristio metodu „prikrivenog putnika“ prilikom oduzimanja automobila, a potom pred sudom i pod zakletvom izneo neistinite tvrdnje da nije koristio pomenutu metodu.

- Kada smo izneli dokaze da je korišćena metoda ’prikrivenog putnika’, inspektor Milićević je odgovorio ’mala greška, nije bitna’. Nažalost ovakvi ljudi kaljaju ugled svojih ostalih kolega i institucija koje su tu da zaštite građane - istakao je Guberinić.

Aleksandar Vučić je dodao da je šokantno to što je inspektor otvoreno lagao sud, ali da veruje u institucije koje ne rade po nalogu određenih lobi grupa i pojedinaca.

- Naša pravna borba traje već godinama. Konkretno ovaj slučaj već dve godine i u toku saslušanja inspektor je svojim izjavama kao svedok pokazao da je nesavesno radio svoj posao. Očekujemo od nadležnih da reaguju i institucijama vrate čast i dostojanstvo - rekao je Vučić.

U krivičnoj prijavi, Odeljenje za borbu protiv korupcije je pozvano da pokrene krivični postupak sa zahtevanom krivičnom osudom i najstrožom mogućom kaznom.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd