Skip to main content
Dunav

ČIJI SU UDOVI PRONAĐENI U DUNAVU KOD KOSTOLCA? Porodice nestalih u strahu iščekuju rezultate DNK!

Foto: Profimedia
Nakon što je telo izvučeno iz Dunava, veštak je odmah izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu još čeka izveštaj Nacionalnog kriminalističkog centra u Beogardu o indetitetu muškarca koji je 4. marta nađen u Dunavu kod Kostolca.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, dobio je DNK muške osobe čiji su delovi tela pre 40 dana izvučeni iz Dunava kod Kostolca i njega uporedio sa bazom nestalih osoba u Srbiji. Ishod ove istrage za sada nije poznat, a identitet nađenog tela nije objavljeno.

Detalji tragedije na pruzi kod Kostolca: Mladić sedeo na šinama kada ga je pregazio voz

Detalji tragedije na pruzi kod Kostolca: Mladić sedeo na šinama kada ga je pregazio voz

IDENTITET TELA IZ DUNAVA KOD KOSTOLCA MISTERIJA! DNK urađen na osnovu kosti, obducent otkrio jednu stvar

IDENTITET TELA IZ DUNAVA KOD KOSTOLCA MISTERIJA! DNK urađen na osnovu kosti, obducent otkrio jednu stvar

RASPADNUTO TELO IZVUČENO IZ DUNAVA! Tužilac naložio obdukciju

RASPADNUTO TELO IZVUČENO IZ DUNAVA! Tužilac naložio obdukciju

Mnoge porodice čiji se članovi vode kao nestali u strahu iščekuju objavljivanje rezultata identiteta. Nakon završene obdukcije, koja je odrađena pre više od mesec dana, baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je dosta sužen.

Pronađeno telo, bilo je u toliko lošem stanju da nije moglo da se utvrdi da li je reč o utopljeniku ili žrtvi nekog krivičnog dela.

- Leš je bio gotovo presečen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovek isekao telo. Dok je plutalo, mogao ga je iseći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete telo - kaže izvor.

Kako izvor navodi, prvo se proveravalo da li je reč o nestalom Mateju Perišu, ali i da li je pronađeni muškarac možda neka od žrtava klana Veljka Belivuka.

- Nepobitno je utvrđeno da je reč o mlađem muškarcu visokom oko 187 santimetara, koji se najverovatnije duže vreme bavio sportom, s obzirom na stanje njegovih mišića. Za sada nema indicija da je reč o Mateju Perišu, s obzirom na to da je telo u vodi bilo šest meseci do godinu i po dana, a da je nesrećni mladić nestao pre nešto više od dva meseca, a i patike koje je imao u noći nestanka su bele, dok je obuća na telu tamne boje - kaže izvor i nastavlja:

- Istražitelji ne isključuju mogućnost da se radi o telu koje je doplovilo iz Hrvatske ili neke druge zemlje kroz koju protiče Dunav.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd