fbpx
Skip to main content
Motor

CRNA STATISTIKA SA SRPSKIH PUTEVA: Za samo dva meseca stradalo 45 motociklista, poginuo i prvi trotinetista (16)

Foto: Profimedia/ilustracija
Od početka godine je poginulo 45 motociklista.

Ova godina je fatalna za vozače motocikala i skutera, a imamo i poginulog na električnom trotinetu. Stradalo je 45 motociklista – to je godišnji prosek, a tek je septembar.

Alarmantno je da je i pored dva meseca nevožnje poginulo preko 45 motociklista, kažu stručnjaci.

Koliko vredi znanje sa ratišta: Ubistvo Strahinje Stojanovića plaćeno 300.000 evra

Koliko vredi znanje sa ratišta: Ubistvo Strahinje Stojanovića plaćeno 300.000 evra

"JEDVA SMO IMALI SNAGE DA GLEDAMO UBICE NAŠEG SINA" Otac ubijenog Stefana (18) prvi put oči u oči sa krvnicima

"JEDVA SMO IMALI SNAGE DA GLEDAMO UBICE NAŠEG SINA" Otac ubijenog Stefana (18) prvi put oči u oči sa krvnicima

OVAKO SU PALI SRPSKI PINK PANTERI: Tragom jednog člana srušili celu bandu

OVAKO SU PALI SRPSKI PINK PANTERI: Tragom jednog člana srušili celu bandu

Najčešći faktor su brzina i želja za dokazivanjem. Pored toga mnogi voze kategorije motocikala za koje nemaju vozačku dozvolu, pa je i to jedan od problema koji se javlja u praksi.

Stručnjaci ponavljaju da adekvatna zaština oprema pomaže da se pad sa motocikla preživi, ali ona mora biti originalana i atestirana.

- Ukoliko vozač motocikla iz Milana dođe da vozi u Beogradu ima 23 puta veću šansu da strada u saobraćaju u Beogradu nego u Milanu - ističe dr Vladimir Jeftić, predesednik Asocijacije za bezbednost motociklista.

U poslednje vreme od kako je škola počela, krenula je i masovna upotreba električnih trotineta i svi bi hteli da ih voze.

Za njih je potrebna obuka i veština, jer svakog dana u ortopedsku bolnicu na Banjici dolaze mladi ljudi, imaju povrde koje će trajno ostaviti posledice na njihov hod, pa je preporuka roditeljima da ih u školu šalju samo pešice.

- Neke države su u potpunosti zabranile upotrebu električnih trotineta u javnom saobraćaju, takva mogućnost se ne pominje kod nas, ali se zato vodi dilema da li oni treba da se kreću kolovozima ili trotoarima u nedostatku biciklističkih staza - navodi Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Prvi smrtno stradali trotinetista ima samo 16 godina. Vreme je da grad Beograd, gde je i najveća koncentracija ovog prevoznog sredstva, pod hitno, a ne kako je najavljeno do nove godine, reguliše trotinetima i odredi pravila što pre, poruka je stručnjaka i lekara ortopeda koji imaju pune ruke posla.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd