fbpx
Skip to main content
požar

"ČULA SAM ZAPOMAGANJE" Detalji požara na Zelenom vencu: Deka vikao da spasu baka Miru iz vatre, ona sva u opekotinama (FOTO)

Foto: Srbija Danas
U požaru koji je danas izbio na Zelenom vencu u Pop Lukinoj 15, teško je povređena baka.

Ona je sa teškim opekotinama prevezena u Urgentni centar.

Kako je rečeno na licu mesta, požar je izbio u stanu u kom živi stariji par, kada se navodno zapalio krevet.

PRVE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA! Vatrogasci se bore sa BUKTINJOM u centru Beograda, dve ekipe hitne pomoći na terenu (FOTO)

PRVE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA! Vatrogasci se bore sa BUKTINJOM u centru Beograda, dve ekipe hitne pomoći na terenu (FOTO)

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Žena se polila benzinom i preti da će se zapaliti

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Žena se polila benzinom i preti da će se zapaliti

VATRENA STIHIJA U BEOGRADU: Ima povređenih, jedna osoba u teškom stanju

VATRENA STIHIJA U BEOGRADU: Ima povređenih, jedna osoba u teškom stanju

- Deka je vikao da iz vatre spasu baku Mirjanu. Živim sprat ispod njih, čula sam zapomaganje. Sve je trajalo deset minuta, vatrogasci su brzo došli. Mira je bila sva u opekotinama - kaže komšinica Dragica Bračić.

Kako dodaje, njen sin je otrčao u obližnju školu po aparat za gašenje požara.

Kako se saznaje, u pitanju je bračni par Bertolino, Nikola i nekadašnja balerina Mirjana.

Mirjana je dobila nagradu za životno delo

Nagradu za životno delo u 2012. godini, koju dodeljuje Predsedništvo UBUS-a, Mirjana Zdravković Bertolino dobila je jer je, kako je istaknuto, zadužila umetničku igru višedecenijskim radom, impozantnom profesionalonom biografijom i bibliografijom, te kreativnim prisupom u interdisciplinarnom tematskom istraživanju umetnosti baleta, visokog profesionalnog i etičkog standarda.

Nakon klasičnog baletskog obrazovanja, Mirjana Zdravković je započela igračku karijeru na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i Hrvatskog narodnog kazališta, igrajući solističke uloge i sarađujući sa navećim baletskim igračima i koreografima u tadašnjoj Jugoslaviji. Bavila se i koreografskim radom, kritikom i teatarskom problematikom. Njen bibliografski opus obuhvata studije o najvećim baletskim umetnicima, poput Dimitrija Parlića, Vere Kostić, ali i o beogradskom baletu uopšte.

Od 1979. godine bavi se kritikom baleta, a posebno je interesuju estetika, istorija i fenomenologija igre, baleta i multimedijalnog pozorišta. Kao baletska kritičarka, sarađivala je sa najuglednijim listovima u Srbiji i pariskim časopisem Les Saisons de la Danse, a kao član sa Nacionalnim savetom za igru Srbije i Internacionalnim savetom za igru pri UNESCO (CID-UNESCO) do 2010. godine.

Povodom 20-godišnjice rada, dobila je Povelju i Zlatnu plaketu za unapređenje igre u Narodnom pozorištu u Beogradu.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd