fbpx
Skip to main content
Leskovac

"DA VIŠE NIKO NE BUDE ZAVIJEN U CRNO ZBOG ABORTUSA" Suprug žene koja je preminula nakon kiretaže izneo ŠOK detalje

Foto: Facebook
Suprug, rođeni brat i sestra pokojne žene sumnjaju da je upravo nemar zdravstvenih radnika razlog njene smrti.

D. T. (33) iz Leskovca preminula je 23. februara dva sata posle abortusa u jednoj privatnoj ordinaciji, a porodica sprema tužbu protiv lekara, za koje sumnja da su krivi za njenu smrt. Mlada žena iza sebe je ostavila supruga i trogodišnjeg sina.

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

"ŠTA SNIMATE?" Elez BESNO PSOVAO pri ulasku na aerodrom u Sarajevu (FOTO/VIDEO)

"ŠTA SNIMATE?" Elez BESNO PSOVAO pri ulasku na aerodrom u Sarajevu (FOTO/VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) ŽENA U JAGODINI ISKASAPILA PSA: Sumnja se da je KRVNIČKI UBADALA svog ljubimca

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) ŽENA U JAGODINI ISKASAPILA PSA: Sumnja se da je KRVNIČKI UBADALA svog ljubimca

Kako kaže suprug D.T. intervencija je pod potpunom anestezijom urađena u privatnoj klinici na insistiranje doktorke M. V., koja je pratila njenu trudnoću punih osam nedelja.

- To je bio i njen savet, s obzirom na to da je trudnoća bila rizična po njen život jer je imala problem s kičmom, a u poslednje vreme je zbog natečene noge išla na terapije u Niš. Kada je utvrđeno da je trudna, terapije su morale da prestanu, pa su joj niški lekari preporučili mirovanje.

Tokom mirovanja morala je da se javi ginekologu u državnoj ustanovi, a to je bila ova doktorka i ona joj je savetovala da se izvrši abortus jer će joj u protivnom život biti ugrožen - priča suprug V. T.

Sporne analize

Kako kaže, sve su uradili po savetu doktorke, a nakon izvršene intervencije, D. T. je napustila ovaj svet brzinom munje. Suprug, rođeni brat i sestra pokojne žene sumnjaju da je upravo nemar zdravstvenih radnika razlog njene smrti.

- U otpusnoj listi piše da su joj pre totalne anestezije na lični zahtev izvršene sve analize, što zapravo nisu. Takođe, u izveštaju piše da je mirovala dva sata nakon intervencije, što takođe nije tačno. Intervencija je bila zakazana u 19 sati. Počela je u 19.20 i trajala 40 minuta. Mi smo sa klinike izašli odmah posle intervencije. Ako meni ne verujete, možete pogledati snimke sigurnosnih kamera. Izašla je polusvesna iz ordinacije oko 20 sati, omamljena od totalne anestezije. Pomogao sam joj da uđe u automobil, malo smo vremena izgubili da usput kupimo lekove u apoteci i otišli kući - tvrdi V. T.

Nakon toga je Dušici je pozlilo.

- Ustala je uz moju pomoć da ode do toaleta i skoro da se onesvestila. Mislio sam da je zbog anestezije. Osvestio sam je, ali ubrzo mi je pala na ruke - priseća se suprug.

Milan Kostić
Foto: TV Prva/Printscreen

Ubrzo je stigao i njen brat, zvali su Hitnu pomoć, ali je Dušica umrla na putu do bolnice, što je i potvrđeno u Urgentnom centru, u koji je stigla oko 21 sat.

"Čuvaj mi sina"

- Uspela je samo da mi kaže: "Bato, čuvaj mi sina" - dodaje kroz suze njen rođeni brat Milan.

U izveštaju o izvršenoj intervenciji između ostalog se navodi da je utvrđeno da Dušica ne boluje hroničnih bolesti i da je prethodno upoznata sa medicinskom procedurom, prirodom intervencije i mogućim komplikacijama, te da daje potpisani pristanak na intervenciju.

Nakon Dušicine smrti izvršena je obdukcija, članovi porodice su dali izjavu u policiji, a saznaje se da ceo slučaj ispituje i tužilaštvo. Obdukcioni nalaz još nije stigao, ali kako tvrde u porodici, njima je već rečeno da je uzrok smrti tromb koji je krenuo iz problematične noge, da je on uzrokovao infarkt pluća i da je ona tako umrla.

- Kakav god bio obdukcioni nalaz, mi ćemo se pridružiti gonjenju ili sami podneti privatnu krivičnu prijavu. Mojoj, već bolesnoj ženi, opet odgovorno tvrdim, nisu vršene analize pre abortusa koje sam platio 130 evra. Račun još nisam dobio. Na nama je da pokušamo da više niko ne bude zavijen u crno zbog abortusa - kaže njen muž.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd