fbpx
Skip to main content
nasilje

DECI ZAVRTALI UŠI I RUKE, ZATVARALI PO KAZNI: Ispovest majke čija je ćerka u vrtiću strave doživela traume (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

FOTO: Twitter/@BabicaTRAVICA
N. V. (33), majka deteta koje je išlo u privatni vrtić „Zamak“ na Voždovcu, gde su navodno nastali i jezivi snimci maltretiranja dece koji su uznemirili javnost iznela je šokantne detalje.

- Moja četvorogodišnja ćerka je oko godinu dana išla u vrtić ‘Zamak’ na Voždovcu, jer su se reklamirali kao besplatna predškolska ustanova, a nakon trauma koje je doživela tamo morala je da posećuje psihologa godinu dana!

"PUKLO JE KAO BOMBA! JEDNA MLADA DEVOJKA LEŽALA JE PORED SMRSKANIH KOLA" Ispovest svedoka teške nesreće na Konjarniku

"PUKLO JE KAO BOMBA! JEDNA MLADA DEVOJKA LEŽALA JE PORED SMRSKANIH KOLA" Ispovest svedoka teške nesreće na Konjarniku

STENA SE OBRUŠILA NA AUTO: Nesreća kod Prijepolja, saobraćaj se odvija usporeno!

STENA SE OBRUŠILA NA AUTO: Nesreća kod Prijepolja, saobraćaj se odvija usporeno!

KAMERE SNIMILE SVE: Ovo je muškarac koji je pucao na advokata u Beogradu

KAMERE SNIMILE SVE: Ovo je muškarac koji je pucao na advokata u Beogradu

Dešavale su se scene gde su vaspitači nasilno držali decu, zavrtali im uši i ruke, vukli ih za kosu i izbacivali napolje ako se neko rasplače, a postojala je i posebna prostorija u koju su mališani išli po kazni.“

Ovako o dešavanjima u privatnom vrtiću „Zamak“ u Ulici Vojvode Vlahovića za Kurir svedoči majka N. V. (33) iz Beograda, nakon što su u javnost isplivali stravični snimci navodnog zlostavljanja dece u ovoj PU. Na snimku se vidi kako jedna vaspitačica drži na podu trogodišnjeg dečaka, koji navodno boluje od blažeg oblika autizma, a zatim ga grubo sa obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta.

DIREKTORKI POZLILO

Kako nezvanično pričaju roditelji dece koji su pohađala ovu ustanovu, direktorka vrtića Maja Glušac se i vidi na spornom snimku koji je uzburkao javnost, a u vrtiću su navodno uglavnom zaposleni njeni prijatelji. Kad je u „Zamak“ juče došla inspekcija, direktorki je naglo pozlilo pa je intervenisala i Hitna pomoć.

Vidi se i druga vaspitačica, koja izvlači decu iz prostora nalik ormanu u kom su navodno bila zatvorena i viče na njih dok ona plaču... Celo klupko počelo je da se odmotava kad su deca masovno počela da odbijaju da idu u ovaj vrtić.

Roditelji su kontaktirali jedni sa drugima i uskoro se ispostavilo da je „Zamak“ navodno jednu prostoriju pretvorio u neku vrstu „zatvora“ za mališane „u kazni“, ali i da vaspitačice stavljaju pelene i deci koja su prestala da ih nose. 

INSPEKCIJA U VRTIĆU

Gradska prosvetna inspekcija juče je obavila vanrednu kontrolu vrtića ''Zamak''.

- Ukoliko se utvrdi da su snimci autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom - saopštio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Zaštitnik građana je od ovog sekretarijata zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o nadzoru nad radom privatnog PU „Zamak“.  

- Moja ćerka je pohađala ovu ustanovu do pre dve godine. Vrtić nije imao ni čistačicu ni servirku, a i sama sam prisustvovala nekim scenama s bacanjem dece na pod i zavrtanjem ušiju. Kad je moje dete doživelo tešku traumu i preplašena me preklinjala da je više ne vodim tamo, ispisala sam ćerku - ispričala je revoltirana N. V.

Na sve dostupne telefone u PU ''Zamak'' juče se ili niko nije javljao ili su bili van funkcije. Vrtić juče nije radio, a kapija je bila zaključana. Sa roditeljima je bio zakazan sastanak u večernjim satima.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd