fbpx
Skip to main content
prostitucija

POLICIJA IH ZATEKLA NA GOMILI! Otkriven lanac prostitucije u Šapcu?

Foto: Shutterstock
Iza rešetaka je pod optužbom za prostituciju i trgovinu ljudima troje ljudi

U velikoj policijskoj raciji, u noći između petka i subote, u jednoj šabačkoj kafani u Majuru, uhapšeno je troje osumnjičenih za trgovinu ljudima i organizovanje prostitucije u ovom kraju.

HOROR U BEOGRADU: Pacijent skočio kroz prozor bolnice "Dr Dragiša Mišović"

HOROR U BEOGRADU: Pacijent skočio kroz prozor bolnice "Dr Dragiša Mišović"

NE ZNA SE KOJA JE PRIČA MISTERIOZNIJA: Porodice Snježane, Jova i Milorada apeluju na sve u Srbiji da ih PRONAĐU

NE ZNA SE KOJA JE PRIČA MISTERIOZNIJA: Porodice Snježane, Jova i Milorada apeluju na sve u Srbiji da ih PRONAĐU

ŽENA IZBOLA MUŽA? KRVAVA BRAČNA SVAĐA U BORU: Lekari se bore za život muškarca (30)

ŽENA IZBOLA MUŽA? KRVAVA BRAČNA SVAĐA U BORU: Lekari se bore za život muškarca (30)

Iza rešetaka našli su se vlasnik V.G. (57), njegova supruga E.G. (49) i pomagač N.O. (41) iz obližnjih Vladimiraca.

Prilikom upada policije u kafanu su zatečene četiri devojke u društvu trojice klijenata, od kojih su dvojica stalne mušterije.

Sve devojke koje se sumnjiče da se bave prostitucijom su veoma mlade, a radi se o tri državljanke Srbije sa juga, dok je jedna imala pasoš susedne BiH.

Prilikom pretresa prostorija pronađeno je 21.840 evra, 850 švajcarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

prostitucija
prostitucija
Foto: Profimedia

Svih troje uhapšenih se terete za krivično delo trgovina ljudima, a osumnjičeni su da su u dužem vremenskom periodu, koristeći teške prilike ženskih osoba, organizovali njihovu seksualnu eksploataciju u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Poznavaoci prilika tvrde da u Šapcu, preko vikenda, "radi" i mnogo mladih devojaka iz Beograda i Novog Sada. Oni tvrde sa mlade devojke dolaze radi bogate klijentele, a zarađuju samo za cigarete, dopunu za mobilni, prenoćište i brčkanje u bazenu.

U Majuru nije nikakva tajna šta se dešava u lokalnoj kafani već dugi niz godina.

''Mozak'' posla je madam Stela, kako od milja zovu suprugu vlasnika gazda Velje, koja je sredinom dvehiljaditih došla iz neke od bivših republika Sovjetskog Saveza.

- Gazda Velja nije sposoban za posao od kada je doživeo moždani udar, ali je zato madam u punom potencijalu. Stela pronalazi i regrutuje devojke koje su raspoložene za brzu zaradu, brine o njihovom zdravlju i ishrani, kao i o odevanju. - priča meštanin Majura.

Majurci znaju da madam i devojke, jednom nedeljno, odlaze na pijacu kod Mačvinog stadiona u Šapcu gde se snabdevaju donjim rubljem i drugim potrepštinama, neophodnim za privlačenje klijenata. Za komšinicu ne kažu ništa loše, čak naprotiv: spremna je da pomogne i pozajmi novac ako treba, iako niko ne voli sa njom da se mnogo druži.

prostitucija
Foto: Profimedia/ilustracija

- Zanat u lokalnoj kafani traje bar 20 godina, ako ne i duže. Krajem devedesetih tu su odsedale Ukrajinke, Moldavke, Ruskinje... Policija dođe i pohapsi ih, oduzme im pasoše, protera ih preko Drine u Republiku Srpsku, ali one se vrate posle dva dana. Čim nađu ko će ih čamcem prebaciti preko reke - priča naš dobro upućeni izvor.

Među klijentima je, kako tvrde Šapčani upućeni u ovu temu, i mnogo vrednih domaćina. 

Da Šapčani nisu nimalo naivni kada je u pitanju prostitucija govori i činjenica da je jedan od najpoznatijih srpskih makroa Mihailo Maksimović rodom upravo iz ovog grada. Šabac je, kažu upućeni, dugo vremena prava "meka" za prostitutke, a devojke koje merkaju klijente nisu retka pojava na mostu, obilaznom putu prema Loznici, putu ka Rumi...

Ipak, većina žena i devojaka radi za sitniš, a policajci ih često puštaju na miru, samo da bi lakše obradili njihove mušterije, koje su često počinioci krivičnih dela.

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd