Skip to main content
Zoran Marjanović i Jelena Marjanović

DETALJI SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU! "Nije imao odgovor na dva bitna pitanja" - Odbrana uputila hitan ZAHTEV

Foto: Facebook/Jeca Krsmanovic - TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči

Pred Višim sudom u Beogradu danas je održano suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene u aprilu 2016. godine u Borči. Na današnjem ročištu pregledano je osam fotografija iz noći kada je trajala potraga za ubijenom pevačicom.

Na svakoj od njih se vidi Zoran Marjanović, na većini je i njegov otac Vladimir, a na pojedinim se vidi i njegov brat Miloš i meštani.

SUD DONOSI ODLUKU! Sutra se iznosi POSLEDNJI DOKAZ koji će pokazati da li je Zoran Marjanović kriv za smrt supruge Jelene

SUD DONOSI ODLUKU! Sutra se iznosi POSLEDNJI DOKAZ koji će pokazati da li je Zoran Marjanović kriv za smrt supruge Jelene

Zoran Marjanović neutešan zbog smrti majke: Očiju punih suza ispratio Zoricu na večni počinak

Zoran Marjanović neutešan zbog smrti majke: Očiju punih suza ispratio Zoricu na večni počinak

"SA JANOM ODEM NA GROB, PRIČAMO O MAMI" Zoran Marjanović prvi put otkrio detalje o njegovoj i Jeleninoj ćerki

"SA JANOM ODEM NA GROB, PRIČAMO O MAMI" Zoran Marjanović prvi put otkrio detalje o njegovoj i Jeleninoj ćerki

O svim fotografijama se izjasnio Zoran: "Ceo dan sam bio u istoj garderobi, nisam se uopšte presvlačio. U tome sam došao na nasip sa Jelenom i Janom, tu garderobu su mi oduzeli službenici MUP-a kada su me priveli, a jedino šta nisam imao to je kožna crna jakna koju mi je otac doneo dok sam bio u policiji".

Pre nego što je sud počeo da prikazuje fotografije za reč se javio Stefan Jokić, jedan od četvorice advokata Zorana Marjanovića koji je od suda zatražio da objasni okolnosti zbog kojih su tražili da im RAS, odnosno Blic, dostavi fotografije. Jokić je takođe zatražio da se uradi rekonstrukcija događaja i da se sasluša veštak Dušan Kackarević koji je veštačio pantalone, patike i svu ostalu Marjanovićevu garderobu, od blata, preko prašine, pa sve do toga da li je bilo krvi.

- Tražimo da nam se izjasnite na okolnosti traženja ovih fotografija. Odbrana je do sada imala dva dokazna predloga, ostalo je sve na predlog tužilaštva. Smatramo da nije u redu da se gledaju ove fotografije, a da ne znamo koji je razlog. Ja vas molim da nam kažete zbog čega - rekao je Jokić.

Sudija je na to rekla da se sve radi zbog razjašnjenja činjeničnog stanja, na šta je on pitao zašto nisu prikazane fotografije iz sudskih spisa, a ima ih sedam, osam, na kojima se takođe vidi Zoranova garederoba koja mu je oduzeta radi veštačenja.

Tada se za reč javio Nikola Dumnić, takođe advokat Marjanovića.

- Tužilaštvo ovde ima pasivnu ulogu, u odnosu na vas sudijo. Renostrukcija ovog događa bila bi najpravednija, da se vide sve nejasnoće i da se vidi li da je događaj odigran onako kako piše u optužnici.

Nakon njega se oglasio Nikola Uskoković, novi zamenik tužioca, koji se nije složio sa svim predlozima odbrane.

 Isti nisu blagovremeno podneti, rekonstrukcija je suvišan predlog. Što se tiče fotografija smatram da nije potrebno da se o njima izjašnjavam, a na sudu je da odluči da li želi da sasluša veštaka.

Sudija je ipak odlučila da prikaže fotografije Blica u tom trenutku se Zoran zakašljao. Veljko Delibašić, jedan od njegovih advokata je ponovo pitao šta je poenta.

Sud je prihvatio jedan od predloga odbrane da se ponovo ispita Dušan Keckarević, a u drugim predlozima, odnosno, o rekonstrukciji događaja izjasniće se naknadno.

Sledeće ročište zakazano je za 15. jun.

Na prethodnom ročištu koje je održano 23. marta, saslušani su tonski snimci kada je Zoran Marjanović sa nasipa Crvenka u Borči zvao policiju da prijavi Jelenin nestanak. Kako je odbrana rekla za Telegraf, on je njima uputio 5 poziva. 

Nakon današnjeg ročišta, trebalo bi da bude zakazano iznošenje završnih reči, a zatim i presuda. 

Tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kom je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd