Utorak 19. mar 2024.
Богдан Стојановић

"Dete moje, šta sam uradio": Vapaji dede na dan sahrane Bogdana kojeg je udario voz KIDAJU DUŠU (FOTO)

Foto: Facebook Printscreen/ Богдан Стојановић
Nesrećni deda Dušan koji je bio za volanom, ne može da dođe k sebi, više puta je dobio sedative, kao i lekove za visok pritisak

Bogdan Stojanović iz okoline Niša stradao je na pruzi u blizini sela Trupale, kada je prikolica traktora u kojoj je ležao, a kojim je upravljao njegov deda, naletela na voz.

Mladić je bio sa dedom na njivi, počela je kiša i veruje se da su njih dvojica verovatno požurili nazad kući. Deda Dušan Stojanović (75) bio je za volanom, komšija je sedeo na braniku iznad točka, a Bogdan je ležao u prikolici, pokriven džakovima da se sakrije od kiše.

- Komšija je video da dolazi voz, i povikao je "deda, daj gas", međutim, voz je udario u prikolicu i našem detetu nije bilo spasa - kroz suze priča stric mladića koji je u petak oko 15 sati stradao na pružnom prelazu u selu Trupale kraj Niša.

Mašinovođa S.G., koji je upravljao međunarodnim putničkim vozom koji je saobraćao iz Beograda za Sofiju, kaže da je video kako traktor stoji ispred pružnog prelaza.

- Trubio sam i kočio koliko sam mogao. Traktor je prvo stajao ispred pruge, ali je u trenutku naglo krenuo, ali to, na nesreću, nije bilo dovoljno brzo da se izbegne tragedija - rekao je kratko S.G.

Od siline udarca, telo mladića policija je pronašla dvadesetak metara od traktora i mesta nesreće. Dom Stojanovića, u subotu zavijen je u crno. Hitna pomoć u subotu ujutru obišla je njihov dom i više puta pružila ukućanima potrebnu medicinsku pomoć.

Nesrećni deda Dušan koji je bio za volanom, ne može da dođe k sebi, više puta je dobio sedative, kao i lekove za visok pritisak. Proklinje trenutak kada je seo u traktor.

- Šta sam uradio, dete moje - govori tiho.

Ni meštani sela Popovac u kome je živeo Bogdan, ne mogu da veruju da je strašna tragedija zadesila baš Stojanoviće.

- Bogdan je bio divno dete, rastao je sa ocem i bakom, oni su ga čuvali od godinu dana. Prošle godine slavili smo njegovo punoletstvo. Nedavno je završio srednju školu i spremao se da ode da živi u Nemačku kod rodbine sa majčine strane. Zla sudbina odnela ga je na put na koji nije ni slutio da će otići - kažu komšije Stojanovića.

Za dve godine treća tragedija

- Nije prvi put da se baš na ovom prelazu dešavaju ovakve nesreće, jer pružni prelaz kod Trupala nije obezbeđen polubranicima ili branicima - Ovo je treća nesreća u poslednje dve godine, i sve se dešavaju u ovom periodu kada zaraste trava pa se voz ni ne vidi - kažu meštani ovog sela, kao i obližnjeg Popovca.

Bogdan će danas biti sahranjen na groblju u Popovcu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd